Mobilitzacions el dilluns 24 de febrer a Barcelona contra la pujada de preu del transport públic
La plataforma #StopPujadesTransport es va mobilitzar una vegada més el dimecres 19 de febrer i ha convocar mobilitzacions per al dilluns 24 de febrer, dia d'inici del Congrés Mundial del Mòbil a Barcelona.
Les convocatòries del dilluns 24 de febrer són a les 8:30 a Pça. Espanya de Barcelona i a les 10 h. a la Fira 2 de l'Hospitalet de Llobregat, coincidint amb l'obertura del Congrés de Mòbils de Barcelona. A més de convocar accions a les estacions a les 19h i de la crida a la vaga per tal d'aturar el transport públic de Barcelona i rodalies.
El mateix dia usuaris i usuàries del transport públic que protesten contra l’augment de les tarifes i treballadores i treballadores de Telefónica, Panrico, Bombers, Informàtica, etc. faran visible el seu malestar per l’encariment dels serveis bàsics i per les retallades de serveis i laborals durant tot el dia que s’inaugura el Congrés Mundial dels Mòbils.
La protesta contra l'augment del preu del transport públic, que des de gener ha anat prenent cos i creixent a mesura que avançaven les setmanes, va fer el 19 de febrer un salt endavant, qualitatiu i quantitatiu, amb la realització simultània de sis talls de carrers. Els manifestants van abandonar les estacions i vestíbuls de metro i tren, on fins llavors havien dut a terme les seves protestes cada dimecres per fer visible el seu malestar al mig dels principals carrers de Barcelona, fent una demostració de força d'un moviment que va guanyant pes i suport popular i que s'ha plantejat, com a gran repte, col·lapsar el sistema de transport públic de la ciutat, dilluns vinent, coincidint amb la inauguració del Congrés Mundial del Mòbil que convertirà Barcelona en el centre d'atenció de professionals del sector.
Aquesta nova jornada de protesta arribava després d'haver-se produït l'amenaça de multes per part de l'Ajuntament de Barcelona cap als manifestants, després d'haver sofert episodis de violència per part dels Mossos d'Esquadra a l'estació de Manresa i Mataró i identificacions a les estacions del Clot i Horta de Barcelona.
La protesta del passat dimecres va suposar un canvi d'estratègia de la plataforma, que en les últimes jornades de protesta s'havia dedicat a obrir les portes d'accés al metro o ferrocarril, o aturar diverses línies de metro durant uns minuts. El 19 de febrer els manifestants van reunir-se a diverses estacions de metro i tren, amb una cinquantena de concentracions diferents, i quan semblava que repetirien la protesta van sortir al carrer i es van encaminar, amb pancartes, a diversos punts clau de la xarxa viària de Barcelona.
D'aquesta manera, les sortides per l'avinguda Meridiana o per l'avinguda Diagonal, a l'alçada de la plaça Maria Cristina, o la Gran Via a Zona Franca, van estar tallades mitja hora a partir de les vuit del vespre i ràpidament s'hi va formar un tap. Una altra columna de manifestants es va moure pel centre de la ciutat tallant la confluència del carrer Aragó amb el passeig de Gràcia. Però allí on la protesta va tenir una conseqüència més evident per al trànsit va ser a les rondes, amb una cua que va enllaçar des de Sant Gervasi, a la ronda de Dalt, fins a la confluència amb la Gran Via, ja a la ronda litoral.
Les accions de protesta de la plataforma Stop Pujades tenen el suport de la Federació d'Associacions de Veïns de Barcelona i altres organitzacions, com la CGT, i d'un ampli ventall de col·lectius i moviments socials de base. Des d'aquestes entitats s'insisteix en la necessitat d'avançar en la política del transport públic per fer front, entre altres coses, a la greu situació de contaminació mediambiental que viu l'àrea metropolitana, i a les dificultats que té molta gent per a poder assumir la despesa que suposa el transport públic en l'actual context de crisi, atur, pobresa i falta de recursos per sectors cada vegada més amplis de la població.
La plataforma Stop Pujades en el seu últim comunicat critica la forma com les administracions estan fent front a les protestes. Per una banda es denuncia que en accions de setmanes anteriors s'ha produït una intervenció de la policia amb ús de la violència per part dels agents i identificacions dels manifestants. Per una altra, es critica la reunió de dimarts passat entre representants de la Generalitat, l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana en la qual es van anunciar més diners per al transport, però en cap cas es va parlar de rectificar el preu del bitllet.
En document adjunt hi teniu un full elaborat per la Secretaria d'Acció Social de CGT Catalunya on hi ha una comparativa de l'augment del preu dels transports i l'evolució de l'IPC i els salaris.
Per altra banda al web http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article10058 hi teniu un Comunicat fet pel Sindicat de Transports de CGT Barcelona a iniciativa de les seccions sindicals de Metro de Barcelona, autobusos de Barcelona, Ferrocarrils del a Generalitat i Renfe.
I a l'enllaç http://www.flickr.com/photos/cgtcatalunya/12434627635/ us podeu descarregar una publicació amb àmplia informació de la campanya contra la pujada de preus del transport públic.
Per a més informació aneu al blog d'Stop Pujades:
http://stoppujadestransport.blogspot.com.es/
DONEM LA RESPOSTA QUE ES MEREIX EL WORLD MOBILE CONGRESS 2014
Del 24 al 27 de febrer la ciutat de Barcelona serà un any més la seu del World Mobile Congress (WMC), una fira clau per al sector de les Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (TIC).
Multinacionals del sector enviaran a aquesta fira a executius i investigadors amb passis que van des de 749€ fins a 4.990€ per impulsar els canvis tecnològics que faran augmentar els seus beneficis al capitalisme en la societat de la informació. Però els seus beneficis i la seva riquesa no es basen en la innovació tecnològica, sinó en un model productiu capaç d'abaratir al màxim els costos laborals mitjançant la precarització del treball. Empreses com Telefónica que ha destruït 50.000 llocs de feina digna des del 1996 per substituir-la per cadenes de subcontractació, com HP o Capgemini, els i les treballadores de les quals viuen amb la constant amenaça de perdre la feina, competeixen no només per innovar, sinó que sobretot competeixen en destruir ocupació digna i erigir el seu imperi sobre el treball precari de les treballadores.
La Generalitat i l’Ajuntament asseguren que “hem d'estar orgullosos” d'acollir un esdeveniment tan important. Un esdeveniment que ocultarà al món, que molt a prop d'on es reuniran inversors i executius amb salaris milionaris, malviuen en el CIE de Zona Franca persones tancades per haver nascut on no tocava i haver volgut perseguir el somni que mostra la societat de la informació que creen les empreses que estaran al WMC.
Un esdeveniment en el qual molts dels seus participants (els treballadors que van aixecar i desmuntaran la infraestructura, el personal dels estands publicitaris...) no tindran papers, treballaran sense contracte, cobraran una misèria ...
Un esdeveniment que deixarà 340 milions d'euros a l'àrea de Barcelona, que beneficiaran el sector turístic, hoteler i la prostitució. La fira també mostra el caràcter patriarcal d'aquest sistema, ja que precisa de moltes dones durant aquests dies, però no perquè participin en el Congrés, sinó perquè satisfacin les demandes de serveis sexuals dels executius que visitaran el MWC, tal com publicava La Vanguardia el 1/02/2014.
Un esdeveniment pel qual el transport públic és clau, per això l'ATM ha facilitat 48000 targetes de transport al Congrés, que encara no està clar qui acabarà pagant. En canvi, les autoritats no es preocupen de potenciar el transport públic retirant la pujada del transport del 2014, tal com demana unitàriament la FAVB i tots els sindicats amb la Plataforma Stop Pujades, per facilitar també que les persones aturades puguin buscar feina sense haver de pagar tarifes abusives pel transport.
Hem de deixar clar que, en aquesta societat que ens està tocant viure, es volen riure de la població fent ostentació de les seves riqueses i no ho hem de permetre quan la crua realitat ens diu que hi han ERO’s, desnonaments, gent vivint a la pobresa i l’exclusió social, companys i companyes sense papers, especulació, corrupció.
El WMC, en definitiva, és un mirall ostentós del capitalisme a la globalització, que vol mostrar al món només la part que enlluerna les consciències i oculta la realitat de misèria, desigualtat i injustícia sobre la qual es construeix la riquesa de les grans multinacionals.
És la nostra responsabilitat mostrar la part que les multinacionals de les noves tecnologies i les comunicacions intenten ocultar. Mostrar la realitat de les vides de les persones que treballen dia a dia perquè funcioni aquest sistema.
Pel tancament dels CIE, pels papers i la igualtat per a tothom. Per les empreses en lluita, pel dret a l'avortament, pel dret a ser mare i que no t'acomiadin (Orange), pel dret a un habitatge digne, per uns transports públics i gratuïts, per una educació pública, laica i de qualitat, per una sanitat universal i gratuïta, per unes pensions dignes, per una Renda Garantida de Ciutadania, pels drets de les persones aturades: treball o prestació, per combatre la pobresa energètica,contra la precarització de les vides de les treballadores de l'administració per aconseguir que els bancs no siguin els propietaris de les nostres vides, per un repartiment de la riquesa i per sobre de tot perquè hem de denunciar públicament que les nostres vides no son a les seves mans, cridem a la mobilització de tota la població durant el dies 24 al 27 de febrer, dates en que serà el MWC.
Els moviments, organitzacions socials i sindicals que donem suport a aquest manifest cridem a la concentració que es farà el dia 24 de febrer que es farà a les portes del Mobile World Congress de 10 a 13h. Comptarem amb la presència de representants de diferents lluites i organitzacions, es realitzarà un esmorzar solidari, i el que es reculli serà per a la caixa de resistència de Panrico, que hi seran presents.
Convoquem a tots els mitjans a una roda de premsa a les 12h.
Signem aquest manifest:
Arran Poble Sec
Assemblea 15M Sants Les Corts
Assemblea de Física i Química de UB Diagonal
Assemblea de Transports i Telecomunicacions d'EUiA
Assemblea del Poble Sec
Associació 500x20
Bombers Indignats
Col·lectius i associacions de Nou Barris
Comitè de suport de Panrico
Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya
Coordinadora Informàtica CGT
Coordinadora Obrera Sindical (COS)
CUP
En Construcció
En Lluita
Estudiants En Lluita
Grupo de Apoyo Acción Social CGT (GAAS)
Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC)
Papers per a tothom
Plataforma Marcos Readmissió – Marea Blava
Plataforma Stop Pujades
Procés Constituent
Rereguarda
Revolta Global – Esquerra Anticapitalista
Sindicat de Comissions de Base (CO.BAS)
Xarxa Roja
Attached documents