CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzacions sindicals contra “l’apagada postal” a Correos

Dimecres, 31 març, 2010

Cartell Barcelona

Concentracions i aturades el dimarts 13 d'abril a Lleida (aturades i manifestació a les 17.30h. des de Pl. Berenguer-Renfe fins a la Subdelegació del Govern), Tarragona (aturada de 7.30 a 11.30 h. i concentració a Carteria c/Eivissa 20 a les 8.30 h. i marxa fins la seu d'Hisenda) i Girona (aturades de 2 hores en tots els torns i manifestació a les 17.30 des de les oficines provincials fins a la Subdelegació del Govern), i el dimecres 14 d'abril a Barcelona, aturades de 4 hores en tots els torns i manifestació des de Plaça Universitat (11.30 h.) fins a la Subdelegació del Govern.

Falten 9 mesos per a la liberalització del Sector Postal, amb una Llei Postal molt a la vora, als treballadors i treballadores de Correos ens toca un acte de responsabilitat i secundar les aturades, concentracions i manifestacions que hem pogut articular la majoria de sindicats de Correos entorn de 10 punts bàsics que no sent els únics que reclama CGT i el conjunt de treballadors, si són (han estat i seran) motius suficients perquè tots ens mobilitzem entorn d'ells.

Des del 16 de març s'està portant a terme un calendari de mobililtzacions a totes les províncies de l'estat espanyol, convocades per CGT, SL, CCOO, ESK, STAS i CSIF, en forma d'aturades i concentracions, amb uns seguiments importants, que en algunes províncies han arribat al 80 % dels treballadors, mobilitzacions que s'aniran desenvolupant durant els mesos de març, abril i maig i juny contra la Liberalització Postal que marca la directiva europea planificada per al 1 de gener del 2011.

També s'ha convocat una jornada de protesta a València per al dia 29 d'abril, coincidint amb la Conferència d'Alt Nivell Postal Europeu. A Barcelona es convocarà aquell dia una aturada de 24 hores perquè qualsevol treballador/a pugui acudir a València.

Si volem mantenir un Correu Públic per a tothom i unes condicions laborals i salarials dignes, hem de lluitar per això. Al llarg d'aquestes setmanes se seguiran realitzant convocatòries d'aturades en totes les províncies de l'estat, culminat amb una Vaga General en el mes de juny. Aquest calendari de mobilitzacions sostingut durant diversos mesos pretén deixar clar a Correos i al Ministeri de Foment que la plantilla de Correos tenim molt a dir sobre la nova Llei Postal i sobre el nou Conveni Col·lectiu.

Una empresa que porta 15 mesos sense negociar el conveni i sense lliurar els documents a la part social, de la futura liberalització prevista per al 1 de gener del 2011, demostra una prepotència i un autoritarisme que solament es poden permetre gestors que no mostren respecte pels seus treballadors.

La CGT portem anys realitzant una fèrria defensa d'un Correu Públic i de qualitat per a tots els ciutadans resideixin on resideixin. Ens hem oposat a la privatització dels serveis rendibles, ja que això posa en perill i va en detriment de prestar els serveis necessaris en poblacions on la rendibilitat no és econòmica però si social.

La CGT considerem necessària la designació de Correos com operador encarregat de la prestació del Servei Postal Universal, amb un finançament del 100% del Servei Postal Universal i una plantilla estable i necessària que garanteixi el repartiment en qualsevol lloc del país de dilluns a divendres garantint les necessitats socials i que la Llei exigeix.

Des de CGT exigim: es reobri la negociació del conveni col·lectiu que porta paralitzada més de 15 mesos, arrossegant salaris desfasats. El salari base d'un carter del carrer és de 600 €, sumant l'antiguitat i els diferents complements es cobra en la majoria dels casos al voltant dels 1.000 euros nets que poden veure's encara reduïts un 15% en cas de malaltia. Tenint en compte que el treball a Correos transcorre durant una part important de la jornada en l'exterior sofrint les inclemències del temps, s'aixeca infinitat de pesos i d'altra banda Correos no inverteix per a complir la Llei de Prevenció, d'aqui els centenars de requeriments d'Inspecció de treball, ens trobem amb treballadors que cobrem veritables sous de misèria als quals l'empresa no cuida la seva salut i a més penalitza econòmicament si es posen malalts.

Es discrimina al personal laboral, al no pagar-los els complements de trams, se'ls acomiada i exclou de llistes a treballadors que acudeixen al jutjat a reclamar els drets que la legislació els dóna. Exigim un sistema de contractació mitjançant borses de treball que garanteixi l'estabilitat laboral i mitjançant la formació la seva professionalització. Exigim estabilitat en l'ocupació i salaris dignes.

Els sindicats CGT, CCOO, CSIF i SL, que ostentem més del 70% de la representativitat sindical, hem arribat a un acord d'unitat d'acció per a realitzar mobilitzacions que s'aniran desenvolupant durant els mesos de març, abril i maig i juny. Consistiran en un ampli ventall d'actes de protesta, que inclouen, vagues, manifestacions, concentracions, etc. en totes les províncies en diferents dates.

Els sindicats realitzem aquestes mobilitzacions davant la falta de voluntat per part del govern de garantir un Servei Públic de Correos i els 65.000 llocs de treball després de la Liberalització Postal que marca la directiva europea i planificada per al 1 de gener del 2011. Exigim una moratòria i que a la resta d'operadors del sector els mateixos requisits de qualitat que se li exigeixen a Correos.

Sindicat Federal de Correos de la CGT

>>> Adjuntem document amb els 10 punts d'unitat d'acció sindical, 10 propostes per a la viabilitat de Correos i la millora de les nostres condicions laborals i salarials.

>>> Més informació al web del Sindicat Federal de Correos de la CGT:
www.cgt.es/correos/

Attached documents