CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mobilitzem-nos contra la macrobeatificació del 13 d’octubre a Tarragona

Dilluns, 30 setembre, 2013

Cartell manifestació beatificacions

Entre els dies 11 i 13 d’octubre, la Conferència Episcopal Espanyola ha organitzat la beatificació de més de 500 “mártires españoles del S.XX”, a Tarragona, assenyalant-los com a víctimes de la persecució religiosa del S.XX (veure web oficial de l'esdeveniment per a més informació http://www.beatificacion2013.com/).

Uns dies, que “casualment” coincideixen amb la celebració del 12 d’octubre, la ultradreta catòlica hereva del nacional-catolicisme franquista pretén moure a Tarragona milers de persones i fer una demostració de força, un fet que serà aprofitat per grups d'extrema dreta i dels sectors més reaccionaris de l'espanyolisme i l'església catòlica per a desplaçar-se a Tarragona. Malgrat l’absència del Papa, la Conferencia Episcopal hi estarà al complert, així com importants membres de la Cúria i autoritats de l'administració autonòmica i estatal.

Diversos col·lectius de l’esquerra anticapitalista (llibertària, independentista, comunista), entre els quals es troben els sindicats CoBas i CGT, les organitzacions Arran, SEPC, Endavant, CUP, Revolta Global i la Xarxa Socialista Unificada de Catalunya, i els col·lectius Cau de Llunes, Brot Bord, Amics del Che i Ateneu Llibertari Alomà, treballen conjuntament per a preparar una resposta davant d’aquesta beatificació massiva.

Aquesta resposta consistirà en l’organització d’una manifestació el 12 d’octubre a Tarragona, que sortirà a les 18h de l’estàtua dels Despullats i acabarà a la Tarraco Arena (antiga plaça de braus); una campanya d’apostasia que culminarà el 10 d’octubre entregant les demandes a l’arquebisbat; i la concentració que es va fer el 28 de setembre amb motiu del Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament davant la seu del PP a Tarragona.

Manifest:

CONTRA EL FEIXISME I L’ESGLÉSIA COLPISTA,
NI UN PAS ENRERE!

Tarragona ha estat triada per a acollir la "beatificación de los mártires del S.XX en España", religiosos, la majoria dels quals, van ser assassinats durant la guerra civil espanyola. Considerem que cal rebutjar aquest acte de beatificació massiva perquè:

Atempta contra la dignitat de tots aquells i aquelles que lluitaren per la defensa de les llibertats col·lectives i nacionals combatent el feixisme, i és una mostra de la desigualtat existent entre el valor d'uns morts i el d'uns altres. A més, és un acte que no només oblida totes persones assassinades per la dictadura feixista franquista, sinó que està organitzat per la mateixa església que va donar suport explícit al cop d’estat del 36.

No és casualitat que se celebri a Tarragona, i el mateix cap de setmana en què també se celebra la Diada de Hispanidad. És evident que la tria està relacionada amb la situació política actual, i el creixement del sentiment sobiranista a la Comunitat Autònoma de Catalunya. L’acte, per tant, és una excusa per a l’enaltiment de l’espanyolisme.

Vol ser una demostració de força de la Conferencia Episcopal Espanyola, en un moment en què l’església ha impulsat una ofensiva brutal contra les dones i les persones homosexuals, atemptant contra els seus drets fonamentals per a decidir sobre els seus propis cossos i la seva sexualitat.

Denunciem l'important paper que té l'església catòlica en temps de crisi, esforçant-se per a apaivagar les revoltes socials mitjançant la caritat, que només és falsa solidaritat per a mantenir l'status quo del poder i la riquesa.

Volem acabar amb els privilegis de l'església no només a aquesta ciutat (on per exemple està exempta de pagar IBI), sinó arreu i, de la mateixa manera que reivindiquem l'expropiació de la riquesa regalada als bancs, després d’haver estat robada al poble, també reivindiquem l'expropiació de la riquesa en mans d'aquesta institució en forma d'habitatges, centres sanitaris, centres educatius, etc.

Gràcies a l'Ajuntament de Tarragona, aquest acte omplirà les nostres comarques i la nostra ciutat de feixistes.

Per tot plegat, participa dels actes de protesta omplint el teu balcó de banderes i missatges de rebuig i assisteix a la MANIFESTACIÓ del dissabte 12 d’OCTUBRE, a les 18h, a l’ESTÀTUA DELS DESPULLATS (Rambla Nova, Tarragona).

>>> En documents adjunts hi teniu el cartell, l'octaveta i el full d'apostasia.

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció