CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mor un treballador a SEAT-Martorell al caure des d’una altura de 9 metres

Dimecres, 1 octubre, 2008

El treballador Stanislaw Teodor Bedkowski estava realitzant treballs elèctrics, ahir 29 de setembre a les 12.30 del matí, en les instal·lacions de xapistería destinades al nou model EXEO. Mentre manipulava un quadre elèctric va perdre l'equilibri i va caure al buit, des d'una altura de 9 metres, a través d'un forat realitzat en la tanca de seguretat. La caiguda li va provocar greus lesions i va morir a primera hora del matí d'avui. El treballador prestava els seus serveis per a una subcontrata d'una subcontrata de SEAT.


L'entramat és el següent: SEAT té contractada a l'empresa GTD per a realitzar el muntatge de les lineas robotitzades de xapisteria i GTD al seu torn subcontracta diferents treballs a diverses empreses. L'empresa on treballava el mort és CMG que realitza la instal·lació elèctrica.

Es dóna la circumstància que la tanca de protecció havia estat retirada tot just dues hores abans del fatal accident per l'altra empresa subcontractada RARI que realitza les estructures metàl·liques. Destacar que SEAT té subcontractada a l'empresa PREVINTER la Coordinació d'Activitats Preventives entre totes les empreses de l'entramat de subcontratas.

A les 12 del migdia, en el taller de xapisteria s'han realitzat 5 minuts de silenci en una concentració convocada per les empreses auxiliars. Des de la CGT a SEAT-Martorell hem manifestat la nostra repulsa davant els fets ocorreguts i assenyalem a l'empresa SEAT com principal responsable de la mort d'aquest company. Denunciem l'alta sinistralitat que patim els treballadors a SEAT, recordem que aquest mes és la segona mort d'un company nostre en el seu lloc de treball, pel que des de la CGT emprendrem totes les accions legals possibles així com impulsarem aquelles mobilitzacions destinades a que SEAT es replantegi la seva política de Prevenció de Riscos Laborals.

30 de setembre de 2008.

CGT SEAT Martorell

www.cgtbarcelona.org/cgtseat/