CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mostra de VideoActius i de Desobediència a Esplugues de Llobregat

Dimecres, 31 gener, 2007

ACCIÓ. 1ª Mostra de VideoActius i de Desobediència
12 hores de resistència i lluites populars

Dissabte 3 de febrer de 2007
al Centre Cultural i Recreatiu l'Avenç d'Esplugues de Llobregat

Informació, programa de projeccions, com arribar-hi, etc, al web:
www.mostravideoactiu.org


Introducció

La resistència a les imposicions del poder existeix des de que neix el mateix poder. La desobediència s'ha fet servir històricament per a oposar-se a obligacions que atempten contra la vida, la dignitat i les necessitats bàsiques. Són maneres de fer que no hem inventat nosaltres: la resistència i la solidaritat són eines populars que formen part de la història de les lluites pel benestar col·lectiu. Encara que les vulguin criminalitzar i associar a delinqüència o incivisme, hi ha gent com tu i com la teva veïna jubilada que han fet, fan i faran actes prohibits i il·legals però necessaris per sobreviure en aquest món.

Amb el terme desobediència volem anomenar el que han arribat a fer altres persones en la defensa dels interessos populars. No pretenem definir ni promoure una única visió del que significa, l'objectiu de la mostra és veure, aprendre i debatre sobre la manera de defensar allò nostre (la nostra casa, el nostre barri, la nostra muntanya, la nostra dignitat).

Penjar-se d'un edifici amb una pancarta és una eina de difusió, igual que aquesta mostra és una eina per difondre diferents maneres de pensar i de resistir els interessos del poder. També volem conèixer altres experiències a altres racons del món. Volem veure i aprendre altres mètodes per a aturar màquines, com un exercici de pedagogia per a dotar-nos d'eines populars si qualsevol dia d'aquests ens veurem en l'obligació d'aturar el pla Caufec a Esplugues o altres plans caufec a on sigui. Volem acostar-nos a altres pobles i conèixer les seves visions dels conflictes ambientals, polítics, socials, etc.

Ens agradaria que vinguessis doncs ens hem esforçat per a oferir 12 hores de resistències i desobediència en forma de video per a enriquir-nos i donar-nos suport mútuament.

Què és acció?
ACCIÓ vol ser una mostra d’un model de resistència a la violència policial, política econòmica i social. Vol mostrar com són les accions directes de desobediència. Vol veure quines són les diferents accions, les formes...però també el perquè d’actuar així, com s’organitza, com es viu i es resiteix la por...

D'on surt?

Aquesta mostra surt de la voluntat de les persones que des de fa 15 anys s’oposen al Pla Caufec (ara Porta Barcelona). Aquesta gent, des de fa 3 anys ha pres com a propi, un model d’acció directa popular, i col·lectiva fonamentada en la desobediència. I per fer-ho ha tingut com a referent altres experiencies de resitència popular similars.

Què busca?

Creiem que qui millor coneix com actuar és aquell que ho ha fet...i és per això que fem una crida a la gent que pot tenir experiències d’accio directa i que hagi editat un vídeo a contactar amb nosaltres per fer-nos arribar el vídeo i per mirar de poder venir i explicar l’experiència. També convidem a tota persona que conegui un vídeo que pugui ser mostrat a fer-nos arribar les dades del vídeo...