CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Motí en el servei d’urgències de l’Hospital de Viladecans

Divendres, 29 agost, 2014

Hola companys,

Una vintena d'usuaris vam estar dimecres tarda a l'Hospital de Viladecans per exigir que es descolapsara el servei d'urgències, obrint algunes de les 64 llits que romanen tancades a causa de que en servei d'urgències es col · lapse de pacients ingressats, en passadissos i amuntegats en habitacions dissenyades per a l'ocupació individual.

Un terç de la unitat s'ha obert hores després de l'acció.

Acció i rebeldia!

No siguem indiferents davant les retallades companys!

Usuari/es i treballador/es units/des!

Una vintena de ciutadans s'han manifestat espontàniament davant la caòtica situació del servei d'urgències de Viladecans . Ni tan sols va ser una concentració programada, però unes trenta persones es van amotinar davant del centre sanitari pel col · lapse en el servei d'urgències.

La delegada de personal de CGT al centre Eli López va explicar a elBruguers que "fa almenys tres dies que el servei d'urgències està col · lapsat, els pacients estan en els passadissos, 5 pacients en estat crític no poden pujar a planta, així que la gent s'ha cansat d'això. Durant tot l'any hi ha 27 llits tancats, però a l'estiu s'han tancat en total 64 llits, el que ens deixa només amb 54 llits habilitats ara mateix " .

Els ciutadans volien parlar amb algun responsable per exposar les seves queixes. Adolfo Corbacho, que va aconseguir parlar amb el cap de guàrdia, va explicar al mateix mitjà que "la seva resposta es va limitar a dir que li passaria la queixa al gerent el dia següent" . Va ser aquesta negativa, la que va desencadenar el motí, que va consistir en un passeig per les plantes tancades per "fer fotos dels cadenats que hi ha a les portes de les unitats tancades, deixar alguna pintada reivindicativa en pissarres on són fàcilment esborrables, i informar la ciutadania via Facebook i via Twitter de quina és la situació al Hospital " , explica López.

Es tracta d'una situació que es repeteix en tot el sistema sanitari català. A l'estiu es tanquen unitats d'hospitalització, així ho porten denunciat diversos sindicats de diferents centres des de fa mesos. Aquest estiu, per exemple, s'ha tancat un dels dos serveis de pediatria de la ciutat, i López sospita que no torni obrir: "És possible que el servei de pediatria del CAP 1 de Viladecans desaparegui i la ciutat es quedi només amb el del CAP 2". ¿S'atrevirà Salut a deixar una ciutat amb prop de 70.000 habitants amb un sol servei de pediatria?

SECCIÓ SINDICAL CGT HOSPITAL DE VILADECANS


Més informació:

- TWITTER CGT HOSPITAL DE VILADECANS

- WEB CGT HOSPITAL DE VILADECANS

http://www.elbruguers.cat/index.php/societat/5204-caos-a-urgències-de-lhospital-de-viladecans.html

http://www.catalunyapress.cat/es/notices/2014/08/mot-n-en-el-servicio-de-urgencias-de-viladecans-105275.php#

http://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=1655383