CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Motius de sobres per auditar exhaustivament les contractes de Parcs i Jardins de Barcelona

Dijous, 29 octubre, 2015

Ahir Gerardo Pisarello primer tinent d’alcalde Ajuntament de Barcelona va informar que s’havien detectat greus irregularitats a Barcelona Regional i anuncia que s'estan investigant altres àmbits d'Hàbitat Urbà, àrees que va dirigir el exregidor Antoni Vives on també s'han detectat conductes que podrien respondre a un mateix patró.

Entre els contractes investigats figuren l'empresa Entorn, Enginyeria i Serveis, vinculada a Pere Pujol Ferrussola, fill de l'expresident Jordi Pujol. A aquesta empresa; a Parcs i Jardins se li van adjudicar dos contractes, en el 2014 per valor de 57.898€, per realitzar un estudi de la relació aigua- sol en set parcs de la Ciutat i per a l'elaboració d'un informe en relació a la planificació i seguiment de l'arbrat a l'obra de remodelació de la Diagonal.

El dijous 22 d'octubre va ser detingut Jordi Duran, directiu de Urbaser, filial d'ACS Espanya, per un suposat delicte de tràfic d'influències arran de l'operació Petrum III, que investiga el suposat pagament de comissions il·legals del 3% a Convergència Democràtica de Catalunya.

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2015/10/22/catalunya/1445528778_129044.html

La presumpta relació entre R.L., màxim responsable de Medi Ambient i Parcs i Jardins a l'anterior govern municipal, i URBASER està sent investigada per l’ Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) segons va informar el diari El Mundo el 12 d'octubre.

http://www.elmundo.es/cataluna/2015/10/12/561aa63f268e3ef00a8b461f.html

Durant el 2014, a Parcs i Jardins, l'empresa URBASER i la seva marca blanca URBACET (Centre Especial de Treball) han disposat de més d'una dotzena de contractes per més de 1.000.000€.

En l'últim Consell d’Administració es va denunciar que la contractació del servei de conservació de la jardineria del Parc de les Rieres d’Horta i zones d’influència atorgada a URBACET S.L. s'hi havia subcontractat la major part del manteniment a URBASER. S.A.

http://malesherbes.blogspot.com.es/2015/10/posicionament-del-comite-sobre-els.html

Entre les contractacions realitzades durant l'any 2014, una de les quals destaca i que el Comitè d'Empresa va exigir la seva rescissió, és la contracte d'assessorament jurídic en matèria laboral que es va atorgar al gabinet Cuatrecasas. El factòtum del bufet, Emilio Cuatrecasas, ha estat condemnat per frau fiscal.

https://directa.cat/actualitat/bufet-cuatrecasas-assessora-parcs-jardins-en-conflictes-laborals-amb-plantilla

L'any 2014 va tenir dos contractacions per valor d'adjudicació de 58.000€ cada una, ocultant-se els expedients i el procediment emprat per a la seva selecció.

Aquestes sospites i altres són motius de sobres suficients per auditar exhaustivament les contractes a Parcs i Jardins.

SECCIÓ SINDICAL CGT PARCS I JARDINS BCN

Més informació:

- TWITTER CGT PARCS I JARDINS BCN

- WEB CGT PARCS I JARDINS BCN