CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Moviment 20 F, Marroc: “Acabada l’era de la submissió, arriba l’hora de l’abstenció”

Dimarts, 22 novembre, 2011

El Moviment 20 de Febrer segueix ferm al Marroc, convocant la seva novena jornada de lluita del diumenge 20 de novembre i cridant al boicot de les eleccions legislatives del 25 de novembre. La consigna "Acabada l'era de la submissió, arriba l'hora de l'abstenció" s'estén per tot el Marroc.

El Moviment 20 F segueix rebutjant i denunciant la mascarada "democràtica" que es va iniciar amb una reforma constitucional, elaborada a esquenes del poble, va seguir amb un referèndum fraudulent i que culmina amb l'avançament il·legal de la convocatòria d'eleccions, l'única funció és cobrir d'un vernís "democràtic" el que és una dictadura despòtica i corrupta.

Repressió: morts, empresonaments, detencions ...

El camí no està sent fàcil. En 9 mesos de lluita al carrer, són ja 9 els morts del moviment.

El passat 27 d'octubre, moria apunyalat per un baltajia (matons organitzats pel makzen) Kamal Hussaini en una concentració del 20F a Ait Bouayach (Alhucemas)

Anteriorment havien mort a resultes de la violència policial Mohammad Boudouroua (el 13 d'octubre) i Kamal Ammari (el 29 de maig) a Safi, els 5 joves morts a Alhucemas, dels que tots els indicis apunten a assassinat policial (Imad Aloadi, Ajaw Benqaddour, Jamal Salmi, Samir Lbouazaoui i Nabil Jaafar), i Karim Chaib, a Sefrou, assassinat també el 20 de febrer després d'una brutal pallissa policial que li va causar la mort.

9 mesos amb multitud manifestacions reprimides, detencions, tortures, pallisses, atacs dels "baltajias" que no han aconseguit doblegar el moviment.

Entre les múltiples detencions, destaca la del raper de Casablanca Mouad "El Haked" ("El indignat") que es troba a la presó des del 9 de setembre simplement per les lletres de les seves cançons.

La campanya de boicot de les eleccions per part del M 20F està augmentant les cotes de repressió. Des de les contínues detencions per distribuir octavetes cridant al boicot a tot el país (el 18 de novembre hi va haver detencions a Khouribga, Khemisset, Mohammedia, El Jadida, Sidi Bennour, Chtouka Ait Baha, Errachidia ...) fins l'intent d'assassinat d'un militant a Tiflet, l'amenaça i la repressió sobre els qui defensen el boicot, són quotidianes.

La repressió esmola de nou les seves armes per frenar la 9a jornada de lluita nacional, convocada pel M 20 F, pel diumenge 20 de novembre. Però l'era de la submissió ha acabat i ja avui hi ha un part important del poble marroquí que s'està atrevint a desafiar la dictadura ia sortir al carrer malgrat les prohibicions i la repressió.

I el que és més rellevant, els crits contra el rei s'escolten cada vegada més obertament al carrer, en les manifestacions, en les pancartes, fet impensable fa a un any.

Ait Bouayach: un poble pel boicot

La població d'Ait Bouayach fa mesos al carrer lluitant pels seus drets. El Moviment 20 F ha estat capaç de canalitzar la mobilització popular pels drets socials. Acampada per la negativa a pagar els rebuts abusius de la llum que ha aconseguit que tota la població no pagui la llum, acampada davant del centre de salut exigint una atenció mèdica necessària, es lluita per la sanitat, contra l'ajuntament i la corrupció municipal, per l'ocupació. A cada detenció, es respon amb una manifestació massiva, tall de trànsit de la nacional ...

Mesos de manifestacions massives pels seus drets socials

Incapaç la policia de reprimir el moviment, s'ha utilitzat a matons, "baltajias", al servei del makzen. El passat 27 d'octubre, Kamal Hassaini, militant del M 20 F, era apunyalat i assassinat per un "baltajia".

La ràbia és total. Ara el Moviment se centra en el boicot electoral. Ni mítings ni repartiment de propaganda electoral. Si no hi ha drets, no hi ha democràcia i no hi ha res de votar el 25 de novembre.

Ja el 13 de novembre, una massiva manifestació va recórrer el poble demanant el boicot a les eleccions i el diumenge 20 de novembre es torna a sortir al carrer.

Un exemple de com un moviment social assumeix l'abstenció activa i conscient a la mascarada electoral.

Crides al boicot de l'ANDCM

El passat dia 13 de novembre, el comitè executiu de la Associació Nacional de Diplomats/des en Atur-ANDCM ha fet públic una crida al boicot d'aquestes eleccions, que són continuïtat d'una reforma constitucional elaborada des del poder i que suposa un retrocés en el dret a l'ocupació en la funció pública.

Amb aquestes eleccions es vol constituir un nou govern que sigui una eina útil per a les classes dominants i legitimar la dictadura, la pobresa i l'atur que pateix el poble marroquí. Així mateix, les eleccions se celebren sense garanties de transparència, sense mesures que evitin l'habitual compra de vots i en un marc de repressió contra el M 20F, de crims polítics i econòmics.

La política il·legítima i antipopular que manté en la pobresa i en la repressió. al poble marroquí, es manté intocable.

Acaba l'ANDCM dient: "Per tot això, cridem al boicot de les eleccions del 25 N. No volem ser números acumulats en el fons d'una urna opaca i ombrívola. No anem a participar en aquest teatre muntat sobre les nostres esquenes ".

Crida de la USF-UMT

Crida als funcionaris per participar en la 9a Jornada de Lluita Nacional (diumenge 20 de novembre) organitzada pel moviment del 20 de febrer

El Comitè de Seguiment del Consell Nacional de suport al Moviment del 20 de febrer (CNAM20) ha decidit cridar a l'organització de la 9a Jornada de Lluita Nacional el diumenge 20 de novembre de 2011.

Amb aquest motiu s'organitzaran desenes de concentracions i manifestacions populars pacífiques en les diferents ciutats i localitats del país per prosseguir el combat del poble marroquí contra el despotisme, la prevaricació i l'opressió del makzen i per la llibertat, la dignitat, la democràcia, la justícia social i els drets humans per a totes i per a tots.

Recordem que el Marroc ha conegut des del llançament del Moviment del 20 de febrer, vuit jornades de lluita nacionals (20 de febrer, 20 de març, 24 d'abril, 22 de maig, 26 de juny, 17 de juliol, 25 de setembre i 23 d'octubre de 2011), a més de les múltiples manifestacions setmanals organitzades en les diferents ciutats del país.

La Unió Sindical de Funcionaris - UMT, com a component del CNAM20 i com a participant en el moviment del 20 de Febrer des del principi, crida el conjunt dels funcionaris, dones i homes, dels diferents ministeris i col·lectivitats locals i de les diferents regions, a participar amb força en la 9a Jornada de lluita nacional el diumenge 20 de novembre.

Aquesta jornada de lluita és també l'ocasió de plantejar les urgents reivindicacions materials i morals dels funcionaris i de denunciar la repressió i les mesures arbitràries contra els funcionaris que militen activament en el moviment del 20 de Febrer: detencions i judicis, acomiadaments i persecucions policials i judicials arbitràries.

Rabat, a 2011.11.08

El Secretariat executiu de la USF-UMT

Equip de treball per al nord d'Àfrica de la S. de RR. II. de la CGT

www.rojoynegro.info/articulo/sin-fronteras/movimiento-20-f-%E2%80%9Cacabada-la-era-la-sumision-llega-la-hora-la-abstencion%E2%80%9D