CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Moviments polítics, socials i sindicals alternatius criden a la participació a la manifestació convocada per la CGT a Sabadell el 10 d’abril

Divendres, 9 abril, 2010

Moviments socials, polítics i sindicals del Vallès Occidental fan públics els motius per recolzar la manifestació convocada per la CGT contra l’atur, la precarietat i l’exclusió social, que tindrà lloc a Sabadell el dissabte 10 d'abril, amb sortida a les 11.30h a la Plaça Creu de Barberà per anar fins a Badia.


PER QUÈ ANIREM A LA MANIFESTACIÓ CONTRA L’ATUR, LA PRECARIETAT I L’EXCLUSIÓ SOCIAL DEL DIA 10 D’ABRIL A SABADELL

Perquè estem fartes de veure com l’atur puja dia a dia a la nostra comarca. A molts barris del Vallès Occidental ja hi ha més del 20% de persones sense feina i moltes d’elles tenen ingressos insuficients per a fer front a les necessitats més bàsiques: habitatge o alimentació.

Perquè estem ja cansades de veure com els beneficis empresarials segueixen creixent mentre es retallen drets laborals i socials amb l’excusa de la crisi. Mentre el govern allarga l’edat de jubilació i el temps de cotització a la Seguretat Social per a tenir una pensió, retalla els pagaments de les empreses a la mateixa Seguretat Social. Alhora, la precarietat augmenta, es congelen els salaris i es fomenta l’abaratiment dels acomiadaments.

Perquè no volem acceptar que hi hagi part dels nostres veïns i veïnes sense drets. La llei d’estrangeria, les detencions preventives del ministeri de l’interior o les restriccions a l’empadronament de persones immigrades fomenten el racisme i condemnen a una part de nosaltres a l’exclusió, dividint-nos com a persones treballadores tot oblidant qui són els veritables culpables de la crisi.

Perquè no volem que els serveis públics continuïn massificats, siguin insuficients i augmenti el seu preu a través de processos de privatització. Seguim necessitant hospitals, suport a la tercera edat i persones depenents, guarderies, escoles o centres cívics públics, col·lectius i accessibles i, al mateix temps, que els nostres barris siguin més viscuts i saludables. En aquest sentit també reclamem que les polítiques urbanístiques, d’habitatge i infraestructurals fomentin la qualitat de vida i l’equilibri del i en el conjunt del territori, i no l’especulació, el lucre privat i la contaminació de l’aire que respirem.

Per totes aquestes raons, però sobretot, perquè com a treballadors i treballadores i veïnat creiem que tenim dret a exigir respostes a l’actual situació que defensin els nostres drets i aspiracions, i ho volem fer, les associacions i moviments socials del Vallès sotasignants volem adherir-nos a la manifestació que el sindicat de CGT de Catalunya ha convocat aquest dissabte 10 d’abril a la Plaça de la Creu de Barberà, a Sabadell, i que recorrerà també els carrers de Barberà del Vallès i finalitzarà a Badia del Vallès.

No volem quedar-nos quietes mentre es trepitgen els nostres drets. Formem part d’un poble viu, que al llarg de la història ha lluitat per una societat més justa i poc a poc hem aconseguit algunes millores socials que hem gaudit els darrers anys i que no volem perdre. Creiem que ja és hora que ens mobilitzem i el dissabte 10 d’abril és un bon començament. Per tot això us esperem a la manifestació i a les lluites que en el dia a dia anem tirant endavant als nostres barris i ciutats.

Entitats adherides fins el 8 d’abril de 2010:

Acció Autònoma (Terrassa), Alternativa d’Esquerres per Badia, Assemblea d’Afectats d’Hipoteques de Badia del Vallès, Assemblea d’Aturats de Badia del Vallès, Assemblea de Joves (Barberà del Vallès) , Assemblea de Joves de Montcada, Assemblea de Joves de Sant Cugat, Assemblea de Joves de Sabadell/CAJEI, Assemblea Popular de Terrassa, Associació Espai Democràtic Intercultural (AEDI-Terrassa), Ateneu de Barberà, Casal de l’Esquerra (Badia del Vallès), Candidatura d’Unitat Popular (Sabadell), Casal Cubà de Barberà, Casal Independentista i Popular Can Capablanca (Sabadell), CNT-Sabadell, Endavant (OSAN), Esquerra Alternativa per Barberà, Kaosenlared, Kol·lectiu de Dones (Barberà del Vallès), Justa Revolta (Sabadell), La Guitza (Sant Cugat),. Moviment Popular de Sabadell, Partit Comunista d'Espanya (ML)-Barberà, Ràdio Trama (Sabadell), Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans.


Vilaweb Sabadell

Notícies

Divendres 09.04.2010

Més de vint entitats de la comarca donen suport a la mobilització de la CGT

La manifestació contra l’atur, la precarietat i l’exclusió social és el proper dissabte a 2/4 de 12 a la plaça de la Creu de Barberà

www.vilaweb.cat/noticia/3712666/vint-entitats-comarca-donen-suport-mobilitzacio-cgt.html

Attached documents