CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Múltiples protestes al Parlament contra els pressupostos de la misèria i antisocials, el 4 de desembre a Barcelona

Dijous, 5 desembre, 2013

El Parlament de Catalunya blindat pels quatre costats aquest 4 de desembre. És la imatge que s'ha donat abans, després i durant les mobilitzacions contra uns pressupostos de la Generalitat que segons les manifestants "consoliden les retallades en l'àmbit social i prioritzen el pagament dels interessos del deute", una xifra que enguany ja se situa en 2600 milions d'euros.

La campanya Juntes Podem!, creada amb l'objectiu d'articular "la unitat d'acció de les lluites socials i sectorials de la ciutat de Barcelona i rodalies" –CUP, CGT, assemblees de barri, assemblea groga, entre d'altres–, ha convocat aquesta tarda una manifestació per denunciar el que han anomenat "pressupostos de la misèria". En aquest sentit cal recordar que després dels diners destinats a sanitat (8.000 milions d'euros) i a educació (4.000 milions d'euros), en tercer lloc hi ha la prioritat de pagar els interessos del deute (2.600 milions d'euros), això sense encara saber com es pagarà el deute públic que a dia d'avui arriba als 59.000 milions d'euros –malgrat que el conjunt del deute és d'entre 80.000 i 100.000 milions d'euros–.

És per això que avui han fet una crida a desobeïr i han exigit al govern d'Artur Mas que no pagui a bancs i fons d'inversió "aquestes xifres astronòmiques que estan deixant les arques públiques del tot buides". La manifestació ha començat a caminar davant la seu de Foment Nacional del Treball (patronal), ha recorregut la Via Laietana (des de la seu de CGT han desplegat una pancarta) i ha enfilat pel lateral de l'Estació de França fins el parc de la Ciutadella. Eren centenars de manifestants –uns 2.000 segons l'organització– seguits per un ostentós dispositiu de furgons policials.

A les portes del Parlament ja s'hi havien concentrat altres centenars de manifestants –més d'un miler segons l'organització–, convocats per la campanya "Aturem els pressupostos antisocials", impulsada pel moviment veïnal (FAVB i CONFAVC) i amb el suport de CCOO, IAC, USTEC i EUiA, entre d'altres. També hi havia manifestants amb cartells del Procés Constituent. A les tanques que envoltaven l'hemicicle s'hi ha aplegat la gent que cridava contra el govern d'Artur Mas.

Un grup de Iaioflautes havia entrat feia una estona a l'hemicicle, on han aconseguit desplegar una pancarta i un cartell amb una estelada i el simbol del 99% –en referència a la República Catalana del 99%–. Han estat expulsats pel servei de seguretat de l'edifici, però abans han pogut entregar el manifest de l'acció a la presidenta Núria de Gispert.

També a la plaça de Sant Jaume aquesta tarda centenars de persones convocades per la Marea Roja contra les retallades en l'àmbit cultural han denunciat les dificultats que passa el sector. Entre d'altres reivindicacions han demanat un IVA cultural que passi de l'actual 21% fins a un 4%.

* Notícia publicada al web del setmanari Directa.

http://directa.cat/noticia/multiple-protesta-al-parlament-contra-els-pressupostos-miseria-antisocials

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció