CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Multitudinària manifestació a Barcelona el 29 de novembre per exigir que “la crisi la paguin els rics”

Diumenge, 30 novembre, 2008

Capçalera de la manifestació

Unes 5.000 persones es van manifestar la tarda del dissabte 29 de novembre pel centre de Barcelona exigint que els efectes de la crisi els paguin els rics. La lluita contra la Directiva europea per la setmana laboral de fins a 65 hores va ser també molt present al llarg de la marxa.

A la manifestació, una bona mostra dels moviments socials i de l'esquerra anticapitalista que es mou a casa nostra, hi havia treballadors d'empreses afectades per ERO, estudiants en lluita, immigrants, afiliats i activistes de diverses organitzacions socials, sindicals i polítiques,... gent molt diversa.

La CGT es va veure àmpliament representada per diverses federacions i seccions sindicals, algunes immerses en greus problemes laborals, i per una important assistència d'afiliats i afiliades.

La manifestació, que va començar a la Plaça Universitat, amb la intervenció d'estudiants que es troben ocupant el rectorat de la Universitat de Barcelona i diverses facultats universitàries de la UB i la UAB en contra del “Pla Bolonya”, va transcòrrer en un ambient combatiu i cridant contínuament consignes diverses, i va finalitzar a la Plaça Sant Jaume, on es va llegir una manifest a favor dels drets de les persones immigrants i el manifest de la campanya. Durant el recorregut es van fer diferents accions i performances en contra de la crisi i l'actuació de les institucions.

A continuació us oferim la crònica publicada a Kaos en la Red, en la qual podeu trobar-hi diversos vídeos (dos dels quals estan adjuntats a sota de la crònica) i un reportatge fotogràfic, també adjuntem un recull de fotografies pròpies i la valoració de la Campanya unitària contra les 65 hores:


Al voltant de 5.000 manifestants marxen a Barcelona per exigir que “la crisi la paguin els rics”

Kaos en la Red

Abans d’iniciar-se la manifestació representants dels estudiants en lluita contra els plans de Bolonya han denunciat el procés de privatització i elitització de la Universitat Pública que suposen aquests plans i han exigit l’anul·lació de les sancions d’expulsió contra vint-i-nou estudiants de la UAB.

Els diversos lemes corejats durant la manifestació, convocada per la campanya unitària "Que la crisi la paguin els rics", anaven dirigits contra els efectes de la crisi sobre la classe treballadora i els sectors populars, denunciant el paper dels governs central i català en favor del capital. Durant el recorregut s’han fet tres accions de denúncia davant els edificis del Banc d’Espanya, de la patronal catalana i de la Cambra de la Propietat.

Ja a la Plaça Sant Jaume una representant dels col·lectius d’immigrants ha denunciat les polítiques discriminatòries i criminalitzadores contra aquest col·lectiu. Finalment s’ha donat lectura a les reivindicacions de la campanya davant la crisi, un veritable pla d’acció amb mesures en favor de la classe treballadora que reproduïm a continuació:

Des de la campanya "Que la crisi la paguin els rics" volem deixar clar que no estem disposats a pagar la crisi que els capitalistes han causat.

Els governs han de prendre mesures per a que la gent treballadora no patim els efectes de la crisi!

Exigim

1.-Ni un euro pels bancs primer les persones.!

2.- El reconeixement de l’habitatge com un dret! Cap desnonament per motius econòmics!

3.-Repartiment del treball! No a les 65h sí a les 35h!.

4.-Aturada immediata dels EROs!

5.- Subsidi d’atur indefinit!

6.-L’aposta per un teixit productiu real i respectuós amb el medi ambient!

7.- Polítiques d’ocupació destinades a reduir l’atur i enfortir els serveis públics!

8.-Control social dels sectors estratègics és a dir Banca, Energia, transports, sanitat i infraestructures!

9.- No a la privatització de l’ensenyament! Ni LEC Ni Bolonya. Una educació publica de qualitat i laica.

10.- Repartiment de la riquesa! Salari mínim 1200€.

11.-Eliminació dels paradisos fiscals!

12.- Control dels capitals financers! Impostos pels rics per arreglar la crisi!

13.- Control democràtic de les institucions financeres. Abolició OMC, FMI i BM

14.- Que els directius i polítics assumeixen la seva responsabilitat com a causants de la crisi.

15.- No a la directiva de la vergonya! Regularització sense condicions!

16.- Dissolució del g-20 donat que és un marc antidemocràtic i que els seus integrants són responsables de la crisi.

Volem constatar que capitalisme és intrínsecament injust. No volem refundar la nostra precarietat! Entre totes hem de construir un sistema que posi les necessitats de les persones per sobre dels beneficis econòmics

Fotos i vídeos a:

Crònica a Kaos en la Red


Manifestación anticapitalista en Barcelona from Oriol Sabata on Vimeo.


Més de 4.000 persones surten al carrer contra la crisi i les 65 hores

Campanya contra les 65 hores

EN SOLIDARITAT AMB LES LLUITES! NO ALS ACOMIADAMENTS! LA SEVA CRISI, QUE LA PAGUIN ELLS! NO A LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES!

Més de 4.000 persones han participat avui 29 de novembre a la manifestació que s’ha celebrat a Barcelona sota el lema “la seva crisi que la paguin ells” convocada per la campanya contra la directiva de les 65 hores que aplega sindicats, moviments socials, organitzacions polítiques i entitats de tot tipus.

Alhora que denunciaven la directiva europea de les 65 hores, els manifestants han donat suport als treballadors en lluita contra els acomiadaments, exigint el rebuig als Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) per part de la Conselleria de Treball de la Generalitat.

Entre els manifestants, molts d’ells d’empreses en lluita, també es trobaven estudiants que estan protagonitzant les mobilitzacions contra el Pla de Bolonya.

Els convocants han fet públic que properament es duran a terme més mobilitzacions contra la crisi i la directiva europea de les 65 hores, fent una crida a la societat a mobilitzar-se contra les agressions socials i laborals.

EN SOLIDARITAT AMB LES LLUITES!

NO ALS ACOMIADAMENTS!

LA SEVA CRISI, QUE LA PAGUIN ELLS!

NO A LA DIRECTIVA DE LES 65 HORES!

Per connectar i adherir-se a la Campanya: No65hores(arroba)llistes.moviments.net

Informació:

http://www.kaosenlared.info/especial/noalas65horas