CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mútua de Parcs i Jardins o la pasta abans que la salut

Diumenge, 29 agost, 2010

O com passen de tu per no reconèixer-te el Risc del teu treball en l'embaràs, per a així estalviar-se diners

Aquí us fem arribar un escrit que hem rebut d'una companya de Parcs i Jardins de Barcelona que després de realitzar tots els tramitis burocràtics que les normatives estableixen perquè et reconeguin les prestacions de Risc durant l'embaràs pel treball que realitzes s'ha trobat amb la crua realitat (la que patim els treballadors/es cada vegada que acudim a la mútua per diferents dolors i malalties i que al final ens remeten a la seguretat social perquè diuen que el dolor o la malaltia és per la nostra idiosincràsia personal i no pel treball|feina que realitzem) que la MÚTUA aprofitant que feta la Llei feta la trampa i acollint-se a l'existència d'embarassos amb riscs, entre ells per exemple que tinguis més de 35 anys, li dictamina que ja que el seu embaràs té de per si un risc no li correspon la suspensió de contracte (i d'aquesta manera cobrar el 100% de la base reguladora) i la deriva a la baixa per la Seguretat Social (amb la corresponent minva en el salari), davant de tot això la gestió hipòcrita d'uns gestors d'un ens públic municipal amb uns responsables polítics (ICV-EUiA) que s'omplen la boca de sensibles declaracions sobre el tema i que a l'hora de la veritat consent a una MÚTUA, que paguem entre tots, que actuïn fent prevaler els seus interessos econòmics per a sobre dels sanitaris

- Escrit treballadora de Parcs i Jardins.

He de fer esforços per no plorar de ràbia, frustració i tristesa. Estic embarassada de 30 setmanes i això no em convé en absolut.
Segons la Llei d'Igualtat, si el meu treball suposa un risc per al meu embaràs em correspon la baixa per contingències professionals i el 100% del meu sou, sóc podadora i tots coincideixen que efectivament el meu treball suposa un risc. Tanmateix l'empresa i la mútua diuen que estic malalta per estar de baixa per contingències comunes (així sols cobrament del 65% de la seguretat social) i malgrat això em tenen 4 dies fent jornades de 9 hores, conduint el meu cotxe privat de punta a punta de Barcelona, pagant parquings, usant el meu telèfon..., tot per sol·licitar el subsidi que marca la llei i que m'han denegat.

Si no existís la "Llei d'Igualtat" jo tindria la baixa per contingències comunes des del dia 11 d'agost de 2010. M'hauria estalviat molts esforços, diners i sobretot disgustos. Probablement, el meu nadó i jo estaríem millor. I a més, no hauria gastat 14 dies de les meves vacances que m'haurien anat molt bé per divertir-me amb el meu fill quan neixi.

I l'he perdut tot per ser honrada i voler fer les cosa ben fetes.

Barcelona, 24 d'agost de 2010.

http://malesherbes.blogspot.com/2010/08/mutua-de-parcs-i-jardins-o-la-pasta.html