CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Mútua Terrassa presenta un ERO que afecta 884 treballadors

Dijous, 7 juliol, 2011

Mútua Terrassa presenta un ERO que afecta 884 treballadors

L'expedient implica un terç de la plantilla i més de 140 professionals tindran suspès el contracte un mínim d'un any

L'entitat diu que la retallada del Catsalut reduirà la feina i confia a fer marxa enrere aquest temps

01/07/11 EL PUNT - TERRASSA - Miquel A. Luque

Mútua Terrassa va presentar ahir 30 de juny un expedient de regulació d'ocupació (ERO), de suspensió i reducció temporal, que afectarà 884 persones, un 35% de la plantilla, de 2.497 empleats. La direcció del grup va informar ahir els membres del comitè de les mesures per reduir 8,3 milions d'euros del total de 13,5 milions de despesa, que no van ser ben rebudes pels representants del treballadors. Els delegats sindicals les van qualificar de “molt fortes”, entre altres coses, perquè més de 140 treballadors veuran suspès el seu contracte durant un període mínim d'un any.

Segons va informar Mútua Terrassa en un comunicat, la resta de professionals afectats (més de 700) hauran de reduir la jornada entre un 10% i un 20%. L'entitat ho justifica argumentant que hi ha una disminució de contractació d'activitat, per la qual cosa caldran menys hores de dedicació en totes les línies assistencials. El motiu és la retallada de la contribució del Catsalut, que reduirà de 13,5 milions la contractació de l'import de l'entitat, que assenyala que està aplicant mesures de gestió que s'hauran de complementar amb altres actuacions. Això suposarà retallar 5,2 milions d'euros l'any. L'import restat s'haurà “d'equilibrar” amb l'ERO temporal.

Ara comença el període de consultes amb els treballadors, que podran fer propostes alternatives per modificar l'expedient. Segons el comitè, la primera reunió prevista per fer valoracions serà dimecres. En aquest sentit, les mateixes fonts van qualificar de “desproporcionades” les mesures que es van anunciat en un cap de setmana llarg a Terrassa, la qual cosa no els va deixar temps per reaccionar. En qualsevol cas, però, els representants ja estan en disposició de denunciar que, segons la resposta de l'empresa, cap dels càrrecs directius de Mútua s'hi veurà afectat, i que, “si la feina de set hores ara s'ha de fer en sis, el servei se'n ressentirà molt”. Quan s'acabin les reunions, el Departament de Treball aprovarà l'ERO.

Malgrat la contundència de la mesura, la direcció de l'entitat va afirmar que “l'ERO es presenta amb un horitzó temporal d'un any, perquè es confia que la situació sigui reversible”. Per la direcció, és una situació “no desitjada ni provocada”, i demana la “màxima responsabilitat, sensibilitat i compromís dels implicats”.


Els treballadors de Mútua Terrassa s'oposen a l'ERO

L'assemblea de la plantilla de l'entitat va rebutjar ahir negociar cap retallada més amb l'empresa i alguns van proposar convocar una vaga MIR Metges residents seran acomiadats si se'ls suspèn el contracte més de sis mesos

07/07/11 EL PUNT - TERRASSA - Miquel A. Luque

La plantilla de Mútua Terrassa va mostrar la seva oposició a l'expedient de regulació que ha presentat el grup i que afecta 884 persones. El comitè d'empresa va tenir ahir la primera reunió amb la direcció, en què es va avançar “ben poc”. Els representants dels treballadors van demanar més informació per desxifrar les dades i precisar quines són afectacions concretes de l'expedient. A més, es va acordar un calendari de reunions, que se celebraran dimecres i divendres.

Posteriorment, es va dur a terme l'assemblea en què els treballadors van mostrar el seu rebuig a l'expedient. A més, van expressar que no estaven disposats a negociar cap retallada més. Fins i tot es va expressar la possibilitat de convocar una vaga, tot i que aquesta opció no es va arribar a votar. Amb tot, una de les peticions és que es minimitzi tant com sigui possible les 140 suspensions de contracte.

Un grup de metges interns residents (MIR) de Mútua Terrassa seran acomiadats. Malgrat que l'ERO que va presentar l'entitat afecta 884 treballadors amb la suspensió temporal de contracte i de reducció de jornada, fonts del comitè van explicar ahir que si s'aplica la llei almenys cinc MIR seran acomiadats. Aquests residents estan dins del paquet de 140 contractes suspesos durant un any.

L'article 11.1 del reial decret 1146/2006, que regula la relació laboral especial de residència, preveu que una de les causes de l'extinció del contracte del MIR és “la superació d'un període de sis mesos de suspensió de contracte motivada per força major temporal o causes econòmiques, tècniques organitzatives o de producció”. Per tant, com que la suspensió de contracte d'aquests metges residents superarà els sis mesos, s'extingirà el seu contracte. Fonts sindicals no valoren el nombre de metges residents afectats per aquesta mesura sinó el fet que no s'hagi tingut en compte aquesta marc legal i com afectarà els professionals. “Han ficat la pota fins al fons”, va indicar delegats sindicals.

>>> Notícies extretes del diari El Punt

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció