CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Neix la Coordinadora Sindical del Videojoc de la CGT

Divendres, 2 febrer, 2024

Aquesta coordinadora neix amb l'objectiu d’atendre les necessitats específiques del sector i lluitar per una millora conjunta de les condicions laborals de tots els i les treballadores del videojoc. El dijous 25 de gener es va presentar CSVI, la Coordinadora Sindical del Videojoc de la CGT, a la Málaga Jam.

Què és CSVI?

CSVI és la Coordinadora Sindical del Videojoc del sindicat CGT, un grup de treball format per treballadores del videojoc interessades en una millora global de les condicions de vida de totes les persones que treballin al sector, des de les condicions laborals a la lluita per una indústria igualitària per a totes.

Es considera que el videojoc és una indústria prou específica que requereix un enfocament propi per part de les treballadores del videojoc, que coneixen millor les problemàtiques comunes al sector i poden fer una tasca específica, més enllà que hi hagi gent del sector afiliada a aquesta o a altres organitzacions sindicals.

Per què un sindicat de videojocs?

La indústria del videojoc, amb escassa tradició sindical, està vivint en aquest moment un empitjorament de les condicions laborals, que s'han caracteritzat històricament per salaris baixos o explotació laboral (coneguda al sector com a crunch, que abasta períodes prolongats de llargues jornades, en molts casos sense cobrar les hores extra) a les quals se suma una onada d'acomiadaments massius que estan afectant tot el sector.

Després d'un any amb més de 10 000 persones acomiadades a la indústria global del videojoc, és alarmant que només en aquest mes de gener s'hagin acomiadat al voltant de 1900 persones de la secció de videojocs de Microsoft i Riot Games, al voltant de 530 persones, un 11% del total de la plantilla.

És per això que des de la CSVI es planteja una lluita col·lectiva en què no es deixi ningú enrere, a la recerca de millorar i transformar les condicions actuals que, en major o menor mesura, són aplicables a tota la indústria del videojoc, i es tradueixen en inestabilitat i hostilitat per als treballadors en benefici de l'empresa.

Tenint en compte això, CSVI s'integra dins del sindicat CGT per compartir valors comuns com la consciència de classe, la solidaritat i el suport mutu, a més de permetre'ns treballar amb l'autonomia que s'entén que necessita el sector, a part de tot el suport i eines que com a sindicat establert ofereix.

Qui pot estar a CSVI?

CSVI ha estat creat per treballadores del videojoc, per a treballadores del videojoc, i només té sentit si hi ha una integració horitzontal de tota la classe treballadora del sector. D'aquesta manera, qualsevol treballador o treballadora relacionat amb la indústria del videojoc, sense importar quin producte desenvolupi o en quina part del procés estigui involucrat pot pertànyer a la coordinadora sindical i participar per millorar les condicions del sector.

Per a més informació ens podeu contactar a videojuegos@cgt.org.es.