CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ni a Grècia, ni Enlloc: ANTIFAstival el 16 de novembre a Barcelona

Dilluns, 11 novembre, 2013

Cartell ANTIFAstival

La Xarxa Antifeixista per Grècia us convida al "Ni A Grècia, ni Enlloc ANTIFAstival" que tindrà lloc dissabte que 16 de novembre a l'Ateneu Popular 9Barris (c/Portlligat 11-15, Barcelona).

Aquest festival pretén transmetre la serietat de les circumstàncies sociopolítiques que emboliquen actualment Grècia, subratllar l'amenaça feixista d'un partit purament nazi com Aurora Daurada, comunicar la magnitud de la violència del feixisme i dels crims que es cometen, enviar un potent missatge de solidaritat al moviment social que lluita contra el racisme, el feixisme i el capitalisme i construir relacions sòlides respecte a la lluita antifeixista amb els moviments propis de Barcelona i d'altres llocs. Ni l'Estat, ni cap altra institució poden demolir el feixisme. Sempre, davant aquest històric deure, el poble serà l'únic protagonista.

El dia 16 de novembre, data de simbolisme especial ja que es compleixen 40 anys des de la Rebel·lió de l'Escola Politècnica contra la dictadura dels Coronels, totes i tots deixarem molt clar: Mentre respirem, el feixisme NO PASSARÀ.

Programació

- 12.30-14.30 "Perspectives de la ultradreta a Europa del sud"

Panell de discussió amb l'autor de llibre "La democràcia a Grècia en els temps del FMI" i amb Marti Marin Corbera, professor titular en el Departament d'Història Moderna i Contemporània de la UAB, i Manuel Delgado, catedràtic acreditat en el Departament d'Antropologia Social de la UB.

- 14.00-16.00 Menjar grec acompanyat amb música grega tradicional de Yannis Papaioanou (llaüt), Zacharias Vamvakousis (acordió) i Stelios Togias (percussions).

- 16.00-17.30 "Contra el feixisme i el racisme. Organització popular en els barris."

Panell de discussió moderat per David Bou, periodista de La Directa, amb David Karvala, activista de la Unitat Contra el Feixisme i Racisme, Daniela Ortiz de la web informativa i col·lectiva Antigonia.com, i representant de la Plataforma Antifeixista.

- 18.00-20.30 "L'auge del feixisme a Grècia"

Projecció de documentals

"The Cleaners" (2013) sobre la campanya electoral del partit neonazi Aurora Daurada, per Konstantinos Georgousis, especialista en Antropologia Visual i Documental Etnogràfic.

Preestrena de l'últim treball sobre l'auge del feixisme a Grècia (2013) de Aris Chatzistefanou, periodista i creador dels documentals "Deudocracia" (2011) i "Catastroika" (2012).

Panell de discussió amb Konstantinos Georgousis i Aris Chatzistefanou, i xerrada informativa sobre la lluita contra el feixisme que avui dia està present en els carrers de Grècia.

- Sessions paral·leles durant el festival:
Exposició d'il·lustracions i fotos.
Activitats per a menors d'edat per Yorgos Konstantinou, col•lectiu Irenia (www.irenia.net).

- 21.00-02.00: Concerts (entrada 6€)

EINA acústic
EAM (Exèrcit d'Alliberament Musical)
Giannis Aggelakas & Band
Yacine & The Oriental Groove

Tots els beneficis del festival es destinaran per a donar suport la lluita contra el racisme i el feixisme a Grècia.

Xarxa Antifeixista per Grècia

https://www.facebook.com/events/1427251584160119/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció