CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nissan anuncia un nou ERO temporal a Barcelona que afectarà a més de 2.000 treballadors

Diumenge, 30 agost, 2009

El fabricant d'automòbils ha anunciat un nou ERO temporal en les plantes de Barcelona i Montcada que es començaria a aplicar "com més aviat millor" i afectarà a una mitjana d'entre 30 i 40 dies per treballador, segons ha assegurat un portaveu de la companyia.

La decisió s'emmarca en els plans de l'empresa d'adequar la plantilla mentre continuï baixa la càrrega de treball a causa del descens de les vendes per la paralització de la demanda. La producció prevista per a tot 2009 és de només 50.000 unitats, 2,7 vegades menys que els 135.000 vehicles que va produir la factoria de Zona Franca a Barcelona l'any 2008.

El pla industrial que es va signar al febrer per part de CCOO, UGT i USOC amb la Direcció de l'empresa, pla que la CGT no va signar, no incloïa cap expedient d'extinció de contractes i sí l'adjudicació de nous models, per tant aquest nou ERO temporal suposa una nova bofetada a la cara dels sindicats pactistes i una mostra del poc respecte que té l'empresa pels acords signats. Nissan es defensa i afirma que pla ja contemplava que hi havia un període que la càrrega de treball seria molt inferior a la producció que s'havia portat a terme en les plantes de Catalunya fins a ara i que es preveien mesures d'ajustament.

Aquesta falta de treball afectarà, segons l'empresa, a la producció fins a 2012, però espera contrarestar amb l'arribada a la fi d'aquest any de la NV-200, la nova furgoneta petita, per a la fabricació de la qual la multinacional japonesa ha rebut 709 milions en ajudes de la Generalitat, dirigides a evitar majors acomiadaments.

El nou ERO temporal es presentava formalment el divendres 28 d'agost al Govern de Montilla, que podria aprovar-lo després que concloguin els dos mesos de negociacions amb els sindicats.