CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nissan anuncia un nou ERO temporal a Barcelona que afectarà a més de 2.000 treballadors

Diumenge, 30 agost, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El fabricant d'automòbils ha anunciat un nou ERO temporal en les plantes de Barcelona i Montcada que es començaria a aplicar "com més aviat millor" i afectarà a una mitjana d'entre 30 i 40 dies per treballador, segons ha assegurat un portaveu de la companyia.

La decisió s'emmarca en els plans de l'empresa d'adequar la plantilla mentre continuï baixa la càrrega de treball a causa del descens de les vendes per la paralització de la demanda. La producció prevista per a tot 2009 és de només 50.000 unitats, 2,7 vegades menys que els 135.000 vehicles que va produir la factoria de Zona Franca a Barcelona l'any 2008.

El pla industrial que es va signar al febrer per part de CCOO, UGT i USOC amb la Direcció de l'empresa, pla que la CGT no va signar, no incloïa cap expedient d'extinció de contractes i sí l'adjudicació de nous models, per tant aquest nou ERO temporal suposa una nova bofetada a la cara dels sindicats pactistes i una mostra del poc respecte que té l'empresa pels acords signats. Nissan es defensa i afirma que pla ja contemplava que hi havia un període que la càrrega de treball seria molt inferior a la producció que s'havia portat a terme en les plantes de Catalunya fins a ara i que es preveien mesures d'ajustament.

Aquesta falta de treball afectarà, segons l'empresa, a la producció fins a 2012, però espera contrarestar amb l'arribada a la fi d'aquest any de la NV-200, la nova furgoneta petita, per a la fabricació de la qual la multinacional japonesa ha rebut 709 milions en ajudes de la Generalitat, dirigides a evitar majors acomiadaments.

El nou ERO temporal es presentava formalment el divendres 28 d'agost al Govern de Montilla, que podria aprovar-lo després que concloguin els dos mesos de negociacions amb els sindicats.

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció