CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nissan: carta oberta de la CGT dirigida als sindicats CCOO, UGT i SIGEN-USOC

Dijous, 28 febrer, 2008

Avui no volem parlar de la signatura de l'acord, dilluns passat ja vam fer la nostra valoració i la nostra posició davant aquest acord tan “meravellós”, que es va signar. Últimament ens heu titllat d'hipòcrites, radicals, demagogs, irresponsables, etcètera. Cadascú té la seva forma d'opinar i de valorar el treball dels altres. El que està clar, és del que no ens podeu tractar de mentiders i traïdors.


El primer que volem deixar clar, és la situació de la setmana passada. Setmana en la qual estàvem immersos en la negociació per a solucionar el presumpte ERO que volia presentar la Direcció. Les bases d'aquesta negociació exposades en l'assemblea general realitzada a Cornellà, el 16 de febrer deien:

· Rebuig total a la presentació del ERO.

· Respecte i ús de la flexibilitat establerta en el nostre Conveni Col·lectiu per a solucionar l'excedent de plantilla.

· Aprovació d'un calendari de mobilitzacions, en el cas que existís presentació del ERO.

Si no recordem malament aquestes propostes van ser acceptades per la totalitat de la plantilla assistent a aquella assemblea. En les fulles informatives de la setmana passada vau mentir a la plantilla, quan no heu complert, el que en elles (inclosos nosaltres, CGT) vam dir.

Dia 18 de febrer, en la fulla informativa dels 4 sindicats, es diu: · “Tenim mesures en el nostre Conveni Col·lectiu que han de permetre un acord…”

Dia 20 de febrer, en la fulla informativa dels 4 sindicats es diu: “Seguim manifestant que el marc del Conveni Col·lectiu hi ha eines que permeten acabar amb l'ERO i hem de negociar dintre dels criteri de flexibilitat que estableix el nostre Conveni”.

Durant les negociacions l'únic sindicat que ha aportat les idees, per a solucionar en excedent de plantilla, sense modificar el Conveni Col·lectiu ha estat la CGT. Recordeu el dimecres 20 de febrer quan anaven a ser presentades i ens vau acusar de poder dinamitar la unitat sindical.

Dissabte passat expliquem la proposta a la nostra afiliació, i el dilluns a la totalitat de la plantilla. Divendres passat, vosaltres, part del Comitè, aquest que demanava unitat, vau decidir ampliar les mesures de flexibilitat que tenim en el nostre conveni, trencant la unitat que tant anhelàveu. Però igual no es va trencar el divendres, veritat? Igual es va trencar la nit anterior. Però com d'això no tenim proves, solament tenim versions de companys que van veure “fantasmes” aquell dijous a la nit. No ho anem a valorar.

La nostra posició davant l'excedent de plantilla causada per l'eliminació del torn de X61b, era la de recol·locar part d'aquest excedent en els altres dos torns de treball, com cobertures a la flexibilitat negativa, i ho sabíeu abans de signar, us ho vam dir. La resta de sobrant es resolia amb la recol·locació al X-83 ampliant les cobertures pels dies de descans generats per l'aplicació de la flexibilitat positiva, i ho sabíeu abans de signar, us ho vam dir.

En la reunió de ratificació de l'acord, vam tornar a incidir, que no hi havia necessitat d'augmentar la flexibilitat a la baixa, quan aquest personal es podia recol·locar en l'altre producte. Vam tornar a incidir, que no és necessari parar la producció de X-61b, quan es pot utilitzar la flexibilitat a la baixa, de manera correlativa. Incidim en la necessitat d'eradicar, les hores extres, mentre hagués personal aplicant-se-li flexibilitat negativa, vam incidir que se'ns donés la garantia, de no aplicar dissabtes de flexibilitat positiva, a X-61b, vam incidir que no s'hauria de realitzar contractacions temporals, mentre s'apliqués la flexibilitat negativa.

La postura de CGT des d'un primer moment, en el qual es reclamava la unitat de tots, era no solament donar-la, si no també exigir-la. Però aquesta unitat es va trencar, en el moment, que el vosaltres vau decidir no respectar el dit en l'assemblea general i en les fulles informatives, en les quals les quals apareixíem com units, per tornar a vendre en els treballadors.

Salut,

-BOICOT A LES HORES EXTRES I TOT TIPUS DE COL·LABORACIÓ-

CGT mai serà arrossegada per la resta de sindicats, per molta majoria en la qual s'amaguin, i menys àdhuc per a justificar la seva traïció i les seves mentides als treballadors

Secció Sindical CGT Nissan

http://cgtnissan.blogspot.com/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció