CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

NISSAN: Conseqüències perilloses

Diumenge, 29 setembre, 2013

Com és habitual , la Direcció de l'Empresa, continua amb la seva política habitual de reduir els costos a costa dels treballadors .
Encara queda de la signatura del Conveni Col·lectiu, el canvi de manual de valoració, amb el consegüent canvi en les taules salarials .

El nou objectiu, és la voluntat d'eradicar els graus actuals, per transformar-los en uns grups més reduïts, amb el doble objectiu d'una reducció de grups i una nova reducció salarial. Tal com van declarar en a última reunió celebrada de Valoració (canvi de manual i taules salarials).

Un cop tenen a la butxaca que el salari NISSAN és inferior, la nova referència salarial establerta en conveni per al grau 6 de 25.641 €, volen donar una altra volta de rosca amb l'agrupació dels actuals graus.

Un exemple d'aquesta voluntat és donar la mateixa valoració econòmica als graus 5 a 8 en un futur grup. Amb aquesta mesura de cop, redueixen la massa salarial, d'aquesta manera s'evitarien els possibles increments de grau en funció del lloc realitzat.

Per a la CGT és inadmissible la intenció de la Direcció de reduir, de nou, el salari dels treballadors de NISSAN.

Des del nostre punt de vista, i així ho defensem en la negociació de classificació i valoració, els salaris actuals no s'han d'eradicar de les nostres taules, s'han d'establir taules salarials on queden reflexats tots i cadascun dels salaris actuals (no volem motxilla).

Un altre dels punts pendents que pengen des de la signatura del Conveni Col·lectiu, és l'ocupació. En aquest cas exigim la màxima transparència i legalitat en la contractació . A la companyia hi ha més de 170 treballadors (nombre establert per a la conversió a indefinits , amb contracte temporal .

Pel que demanem a l'empresa la conversió en indefinit de tots els contractes temporals motivats per la producció, oblidant-nos del mínim establert en l'acord i garantint l'estabilitat en l'ocupació .

Aquesta idea de "gestió de la planta", continua amb la voluntat de substituir treballadors que tenen una experiència, ofici i càrrec , per altres amb "més preparació i formació" segons ells mateixos, evidentment amb un salari inferior. I per això, ens fem ressò de l'objectiu, extraoficial i sense corroborar per part de la Direcció, però real en la seva aplicació.

En aquest sentit, hem vist com treballadors de la Posada a Punt ( pintura i en un futur carrosseries) amb una experiència i valoració, han estat i seran substituïts per nous treballadors en plantilla, i aquests traslladats al seu torn fora d'aquesta zona. Supervisors, han estat relegats de les seves funcions, "per no donar el perfil requerit", existint la voluntat de ser substituïts per noves contractacions.

En cap cas ens estem oposant a les noves contractacions. La nostra queixa és realitzada pel fons de la qüestió, necessitats de plantilla han existit sempre i segueixen existint, per això s'han realitzat més de mig milió d'hores extraordinàries en l'últim any . Però aquestes vacants han de servir per fomentar el desenvolupament professional de la plantilla.

Reivindiquem, de nou , la realització de la promoció interna. No ens creiem la postura de la Direcció que no hi ha ningú a la plantilla que pugui cobrir aquests llocs. La veritable intenció és començar a cobrir aquests llocs amb salaris inferiors per reduir "costos". Això no podem permetre-ho.

Aquests casos han fet obrir els ulls a més d'un, que pensava i encara pensa que la Direcció protegirà a aquells " treballadors obedients". Aquestes accions ens recorden que tots som "esclaus" d'un sistema i que "dels esclaus, el que protegeix l'amo és el més covard".

Per tant, Salut i Lluita .

Secció Sindical de CGT a NISSAN Zona Franca

6 de setembre de 2013

Més informació:

- CGT NISSAN

- TWITTER CGT NISSAN

- ISSU CGT NISSAN: http://issuu.com/cgtnissan

SECCIÓ SINDICAL DE CGT NISSAN MOTOR IBÈRICA
TEL . 93 290 80 69 - FAX 936.290 74 22 - MÒBIL: 690 09 96 21
E - MAIL : CGTZF@NMISA.ES

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció