CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nissan: període de consultes, període de lluita

Dimarts, 30 juny, 2009

Divendres passat 26 de juny va tenir lloc la tercera reunió del període de consultes. Aquesta es va realitzar amb la mediació del Departament de Treball. En aquesta reunió la CGT va tornar a demanar la retirada de l'ERO previst per Nissan, i treballar amb un únic objectiu: el manteniment de la plantilla.

Vam tornar a insistir que l'única sortida possible al conflicte ha de ser el repartiment del treball mentre duri el període de baixes produccions. L'inspector de treball va protegir la sol·licitud per part d'aquesta secció sindical, sobre: el llistat de personal per ordre d'entrada, el llistat d'amortització de llocs de treball i criteris, la retirada del criteri de capacitació (per ser una via d'exclusió de personal amb llocs adaptats), previsions de producció per al segon semestre.

Per la seva banda la Direcció de Nissan segueix amb la seva intenció de mantenir l'Expedient d'Acomiadaments i insisteix a seguir negociant mesures per a aconseguir més baixes, excloent les prejubilacions. Dintre del pla de baixes amb tornada ens van informar que hi ha inscrits 175 treballadors. D'altra banda l'empresa, va exposar la voluntat, encara pendent de decidir en quins termes, de presentar un nou ERO temporal, fins a final d'any.

La CGT va realitzar el divendres durant el transcurs d'aquesta reunió una concentració de rebuig als acomiadaments i pel manteniment de l'ocupació.

Dissabte passat 27 de juny vam realitzar una assemblea d'afiliats de CGT, en la qual vam analitzar la situació actual de la companyia i en el qual vam reiterar la nostra oposició contra l'ERO i pel manteniment de l'ocupació.

Es va acordar seguir amb les mobilitzacions i convocar una nova concentració el dimarts 30 de juny a les 15.30 h. als Serveis Territorials de Treball (c/Albareda 2-4)

A Nissan no hi sobra ningú.

Donem suport a les mobilitzacions dels treballadors en lluita per què no els prenguin el lloc de treball.

Secció Sindical de CGT a NMISA Zona Franca