CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nissan ultima un Expedient de Regulació d’Ocupació per acomiadar prop de 1500 persones de la factoria de la Zona Franca de Barcelona

Diumenge, 12 octubre, 2008

EFE M.A.L.. Barcelona. El Punt. 11 d'octubre de 2008

La multinacional japonesa Nissan està preparant un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per acomiadar prop de 1.500 persones a la seva planta de la Zona Franca de Barcelona. Els portaveus de la companyia van declinar fer cap comentari sobre aquesta mesura. Aquesta setmana els responsables de Nissan s'han reunit amb alts càrrecs de la Generalitat, entre els quals hi havia la consellera de Treball, Mar Serna, per explicar l'abast de l'ajust de personal a la seva factoria.

L'ERO es presentarà a la Generalitat en els pròxims dies. Tal com està dissenyat el pla, l'ajust afectarà la major part dels últims treballadors temporals que ha contractat l'empresa en els últims temps, que són prop de 500 persones. A més, es complementarà el pla amb prejubilacions que podrien afectar més de 400 treballadors, unides a altres baixes en oficines i departaments del grup, fins a situar-se en prop de les 1.500 persones, en total gairebé el 43% del personal de la factoria, que havia arribat a 3.500 empleats.


Les raons adduïdes per Nissan són que la fàbrica fa un any que té pèrdues i que les mesures de flexibilitat estan a punt d'esgotar-se. Segons ha notificat a l'administració catalana, el pla és necessari per mantenir la rendibilitat de la planta i garantir que en el futur s'hi assignin nous models. De fet, el gener passat, Nissan ja va intentar presentar un ERO que afectava uns 450 treballadors fixos a causa de la caiguda de vendes del Pathfinder. La multinacional va decidir el 7 d'octubre unilateralment reduir la producció de la planta de muntatge de la furgoneta Primastar, model que també es comercialitza com Renault Traffic i Opel Vivaro, unes 150 unitats diàries, passant dels 390 als 240 vehicles cada dia.

Està previst que la setmana que ve Nissan informi els sindicats d'aquest ajust. Els sindicats ja han manifestat la seva oposició als plans de l'empresa.


Nota complementària:

El dissabte 11 d'octubre la secció sindical de CGT a Nissan va realitzar una assemblea d'afiliats/des als locals de CGT a Via Laietana 18, 9a per a tractar, entre altres temes, la situació actual a la factoria.

Bloc de la secció sindical de CGT Nissan:

cgtnissan.blogspot.com/