CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nissan Zona Franca: l’empresa torna a riure’s dels treballadors

Dijous, 17 febrer, 2011

El 14 de febrer la Direcció de l'Empresa, va reunir als portaveus dels quatre sindicats presents al comitè per a comunicar-nos l'augment de producció de la furgoneta X-83. Aquest augment productiu es xifra en 10.000 unitats anuals per sobre del pla previst per a l'any 2.011. Arran d'aquesta pujada de producció es fa necessària la implantació d'un nou torn de treball de tres hores, en període nocturn. Per a la realització d'aquest nou torn de treball, serà necessària la contractació d'unes 300 persones, que ingressaran en la planta a partir del pròxim 28 de febrer.

Aquests no són més que els passos previstos per la Direcció de Nissan des que va decidir reestructurar la planta de Barcelona en l'any 2.008, quan es va començar amb la voluntat d'acomiadar al major nombre de treballadors fixos possible i els va acomiadar durant l'any 2.009, i que va acabar a principis d'aquest any amb el referèndum que va permetre la major reculada en les condicions de treball i salarials dels últims anys.

I diem que l'empresa es torna a riure dels treballadors, perquè aquest nou increment de producció, ens ho volen pintar com la consecució d'una cosa gran per a la planta, quan en realitat és la recuperació d'aquelles produccions que van baixar, única i exclusivament durant un període de crisi. Possiblement també ens anunciï en un futur l'adjudicació de noves produccions del Navara Pick-up.

On queden aquelles veus, des de totes les parts implicades en aquell projecte de Pla Industrial, que reclamaven necessaris els acomiadaments?, que deien que aquí no érem necessaris tants treballadors com hi havia en aquell moment, que aquesta planta mai tornaria a tenir tres torns de treball perquè l'estandard Nissan no ho permetia.

A la CGT ens sembla una molt bona notícia, l'increment de produccions, que permetran el reingrés de més companys acomiadats, així com la contractació de noves treballadores. Però és intolerable, que dia després de dia, negociació després de negociació, sigui la Direcció la que se surt amb la seva. La que ens amenaça una vegada i una altra amb la viabilitat de la planta per a aconseguir els seus objectius, la qual utilitza a certs sindicats còmplices de les seves decisions, que com no, sempre acabaran amb un perjudici per als treballadors.

Secció Sindical CGT Nissan Zona Franca

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció