CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

No a les massacres a Síria. Solidaritat llibertària amb la legítima revolució del poble sirià

Dimarts, 3 juliol, 2012

Ens posicionem del costat de la revolució a Síria. Una revolució de la gent del carrer, d'un poble, el sirià, que s'uneix per a afirmar el dret a la vida lliure, digna, sense humiliacions. Un poble format per gents de diferents procedències, cultures, creences, units en la lluita per la llibertat.

La revolució siriana és part de l'onada revolucionària, un despertar de milions de persones en l'Orient Mitjà i Nord d'Àfrica en curs des de fa ja, molts mesos, i que va començar la revolta i la lluita contra les tiranies, a Tunísia, amb la mort d'una persona amb moltíssima dignitat, flama encesa que serà sempre recordada en els nostres cors vermells i negres.

Denunciem sense pal·liatius la barbàrie del règim assassí de Basahr al-Assad que reacciona amb absoluta brutalitat davant el clam revolucionari. La feroç repressió del dictador i el seu clan és responsable de la mort de milers de persones, inclosos centenars de nens i nenes, desenes de milers de ferits i refugiats.

El poble sirià desafia la repressió, la tortura, les massacres, els bombardejos que el règim criminal està portant a terme continuant amb la seva lluita. Mentre s'està produint una carnisseria, hi ha una passivitat del món. Denunciem la solitud de la revolució siriana així com el silenci i/o la complicitat de tants estaments polítics i socials, però amb igual fermesa ens oposarem als afanys imperialistes de les forces de l'OTAN i els seus Governs titelles, que en cas d'intervenir no ho faran perquè sigui el poble sirià qui decideixi el seu futur, sinó que ho faran per a crear forces que reforcin el servilisme tant al capitalisme, com als interessos sionistes.

Al seu torn denunciem l'ocupació israeliana i la seva actitud colonitzadora tant a Síria com a Palestina així com la implicació d'Aràbia Saudita, Qatar, els emirats del Golf i els sectors més integristes que estan utilitzant els sentiments religiosos per a atiar la violència i els enfrontaments i ampliar la seva influència en la zona com estan intentant fer a Tunísia, Egipte, Marroc,..

Remarquem el caràcter majoritàriament pacífic de la revolució, una revolució que afirma i expressa el dret que són els sirians i les sirianes a decidir sobre el seu futur. I el dret d'autodefensa de la vida per part dels i les revolucionaris i revolucionàries.

Denunciem la desinformació des d'ambdós costats de l'espectre polític que conflueixen a negar per una o altra raó l'existència d'una revolució autèntica a Síria, sense deixar opció a la lluita del poble sirià per a ser ells qui decideixin què camí a seguir.

Sobre la base de la nostra posició enfront d'aquesta situació:

Donem suport la revolució del poble sirià en la seva afirmació dels drets de justícia i dignitat. Aquests emanen de cada individu i del dret inalienable a la vida que cap consideració estratègica ni política té el dret de negar o concedir.

Per això, ens comprometem a continuar del costat del poble, recolzar-lo en el seu dur camí cap a la llibertat i a difondre el nostre posicionament solidari contra les matances a Síria i els vents de guerra en l'Orient Mitjà que confluïxen a anar contra la revolució i els seus protagonistes.

Creiem en una societat llibertària on els pobles busquin els camins per a la seva emancipació i per tant la CGT, com organització sindicalista i anarquista, ancorada en la península ibèrica, però amb clara vocació internacionalista, ha de donar suport a aquesta lluita emancipadora. Som conscients de la dificultat d'aquest fet, però això no ens apartarà del camí de la solidaritat i la fraternitat entre els pobles oprimits.

Fem una crida a la nostra militància, a la societat civil dels pobles de l'estat espanyol, a les organitzacions afins, a totes les gents de bé, a tots i totes que comparteixin aquestes línies perquè donin suport qualsevol mostra de solidaritat que vagi en aquesta línia de defensa de la revolució i de defensa del dret inalienable de tot poble oprimit que és capaç de lluitar per la seva pròpia emancipació, sense caure en dogmatismes, manipulacions i tergiversacions intencionades cap a un costat o altre, i, que amb aquesta actitud, obliden i permeten amb el seu silenci, la terrible repressió soferta, fins a ara, pels veritables protagonistes, l'honrat i valerós poble sirià.

Equip de treball Suport a Palestina

Secretaria Relacions Internacionals de la CGT

http://www.cgt.org.es/noticias-cgt/comunicados/no-las-masacres-en-siria-solidaridad-libertaria-con-la-legitima-revolucion-

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció