CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

NO al ERO de BASI (LACOSTE): Concentració a Barcelona, divendres 26 d´abril

Divendres, 26 abril, 2013

Concentració realitzada a Passeig de Gràcia davant BASI, S.A.:

Concentració No al ERO a basi s.a. a Passeig de gràcia de BCN

Concentració per l´ERO a BASI (Lacoste) a BCN

NO AL ERO DE BASI (LACOSTE)

CONCENTRACIÓ A BARCELONA

DIVENDRES 26 D'ABRIL A LES 16'30 HORES PASSEIG DE GRÀCIA 51,
DAVANT LA BOTIGA DE LACOSTE

Basi, l'empresa que comercialitza des de 1962 la marca Lacoste a Espanya i amb una plantilla de 495 treballadors i treballadores pretenen acomiadar mitjançant un ERO a 118 de l'àrea de producció, tancant la fabricació de Badalona i deixant actives la xarxa de botigues, el departament comercial i el magatzem de Barberà del Vallès.

En cap moment l'empresa ha demostrat la falta de viabilitat de la fàbrica. Considerem que es deu a una estratègia de la multinacional d'externalitzar a altres països on les condicions laborals de les treballadores i treballadors són inferiors i per tant el que es persegueix de nou és carregar sobre les esquenes dels treballadors i les treballadores les estratègies empresarials per obtenir majors beneficis.

També volem denunciar que l'empresa ni tan sols ha facilitat al Comitè d'Empresa les dades que hauria d'haver posat a la seva disposició en les dates que corresponia, utilitzant tàctiques dilatòries perquè el període de consultes de l'ERO fora transcorrent i les seves decisions no tinguessin una oposició per part de la plantilla.

Els treballadors realitzaran mobilitzacions com concentracions, i dues jornades previstes de vaga de 24 hores per als dies 30 d'abril i 2 de Maig.

Des de la CGT considerem que novament es deixa que la planificació d'una multinacional destrueixi ocupació, provocant que el nombre d'aturats augmenti incessantment al país. L'agreujant en aquesta empresa és que la majoria de la plantilla són treballadores que porten a la mateixa des de molt joves, amb una edat al voltant dels 54 anys en l'actualitat i que la seva inserció en el mercat laboral serà molt complicada.

Més informació:

María Jiménez

CGT-Basi

606 522 534