CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

No al pla pilot per les substitucions als centres educatius

Dijous, 7 abril, 2016

Els sindicats sotasignats volem manifestar la nostra oposició davant el desplegament del pla pilot de nomenaments de substituts que el Departament d’Ensenyament, unilateralment, vol portar a terme el proper mes de maig.

Tal com vam expressar en el moment de la seva posada en funcionament, rebutgem unànimement aquest sistema de selecció del personal substitut i la LEC com a marc en el qual es desenvolupa perquè:

- Va en contra de l’actual ordenament de la borsa on l’experiència laboral és el criteri que el regeix.
- No suposa cap millora dels nomenaments massius i afegeix complexitat i lentitud burocràtica al procediment.
- Fa que el procés sigui molt poc transparent ja que no incorpora cap element o instrument que comparteixi, assessori i/o controli el risc d’utilització arbitrària del procediment selectiu, donant a les direccions dels centres competències que fins ara estaven reservades a l’Administració.
- No respecta els criteris d’igualtat, publicitat, mèrit i capacitat que s’han de respectar per accedir a un lloc de treball públic.
- No hi ha una avaluació d’aquest sistema de selecció amb dades objectives que argumenti una millora de la qualitat de l’ensenyament.
- No contempla el dret a la informació, ni a la defensa, ni a la reclamació individual de les persones no seleccionades.
- No es reflecteix la capacitat d’intervenció de la representació legal dels treballadors.

Per tot això, rebutgem l’extensió del pla pilot del Maresme a altres territoris (Barcelona Comarques, Girona i Vallès Occidental), donada la seva escassa utilització, no arribant al 20% en tot el període de prova. A més a més, ha estat emprat per substitucions de curta durada quan la previsió del Departament era d’utilitzar-lo per a les de llarga durada.

El decret on s’empara aquest sistema de selecció no afavoreix l’autonomia de centre, tal i com el Departament argumenta, sinó el traspàs de la pressa de decisions a mans de les direccions. Aquestes funcions les col·loca en una situació de responsabilitat jurídica davant de les mesures preses.

Aquest procediment no només no aporta millores a l’organització dels centres, sinó que no soluciona el problema de fons: LA COBERTURA DE LES SUBSTITUCIONS DES DEL PRIMER DIA.

ELS SINDICATS SOTASIGNATS EXIGIM LA SUSPENSIÓ I RETIRADA DEL PLA PILOT I EL RETORN A LA PROVISIÓ BASADA EN LES LLISTES BAREMADES PER EXPERIÈNCIA

ASPEPC·SPS - CGT - CCOO - UGT - USTEC·STEs (IAC)

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article4451

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció