CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

No amb els nostres diners

Dimarts, 12 abril, 2022


Implacables en la seva pressió fiscal, l'Estat no cessa de demanar-nos: IRPF, IVA, impostos indirectes, taxes… I en aquest temps de tremendes retallades en despesa social, de pèrdua de drets i de la majoria de les nostres conquestes, de desmantellament del públic, quan l'eixut estat del benestar que encara gaudíem es trontolla, observem amb vergonya com, any rere any, es renoven enormes inversions en el més estèril de les despeses: la Despesa Militar.

L'Administració es queda, exercici rere exercici, amb centenars d'euros de cada contribuent. Per a què? Per a comprar armament (contra qui s'usarà?), per a absurdes intervencions militars a l'exterior (les noves maneres del colonialisme “humanitari”), per a sostenir el complex de la inútil recerca militar…

Fer Objecció Fiscal
Enfront d'aquest despropòsit, la ciutadania té una arma: l'Objecció Fiscal.

L'Objecció Fiscal que no és una altra cosa que la nostra negativa a col·laborar amb l'Estat en les despeses de preparació de guerres i en el manteniment de l'estructura militar, desobeint activament en el moment de realitzar la declaració de la renda (IRPF). Consisteix, tècnicament, a aprofitar la declaració de l'IRPF per a desviar una part de la totalitat dels nostres impostos a un projecte que treballi en la defensa d'un progrés social solidari.

Com es fa?
L'estat recapta impostos durant tot l'any a totes les persones de la societat, i ho fa de moltes maneres, no sols mitjançant l'IRPF.

D'aquests diners destina una gran part per a l'exèrcit, la policia i la preparació de guerres.

La declaració de l'IRPF suposa una magnífica oportunitat de recuperar aquests diners i destinar-lo a un fi just. Per això et recordem que:

Qualsevol persona, tingui o no ingressos, tingui o no nòmina, estigui o no donada d'alta, pot fer la declaració d'Hisenda i reclamar aquests diners a l'estat per a desviar-lo a un projecte alternatiu per la Pau.
La declaració et pot sortir a pagar, a retornar o de quota zero. En tots els casos pots objectar.
Si la declaració te la manen ja feta (l'esborrany), No la confirmis. Pots aprofitar aquest esborrany per a realitzar la teva declaració d'IRPF utilitzant el programa web de l'Agència Tributària, incloent l'Objecció Fiscal a la Despesa Militar. La pots realitzar tu mateixa o encarregar-l'hi a una gestoria. Ho expliquem de forma més detinguda:
Com es fa exactament l'objecció?


Et proposem dues maneres de fer-la:

Atès que l'estat té tants mitjans de recaptar els nostres diners, resulta complicat determinar quin ha estat la quantitat exacta que ens ha cobrat al llarg de tot un any. No obstant això, la OFGM és, abans de res, una acció pública i col·lectiva de denúncia al militarisme i una interpel·lació a la societat. És molt més important el fet d'objectar que la quantitat objectada; per això, qualsevol quantitat, per petita que pugui ser, és vàlida.

Acabada la declaració, s'ingressa la quantitat de l'objecció fiscal a la despesa militar en el projecte alternatiu triat. És necessari sol·licitar que en el concepte del rebut requerit al banc en realitzar l'ingrés alternatiu aparegui “Objecció Fiscal a la Despesa Militar”.

No oblidar adjuntar a la declaració el justificant de l'ingrés.

L'Objecció Fiscal a la Despesa Militar és una eina humil però eficaç, permet evitar que part de la nostra riquesa es destini a fins criminals i, alhora, denunciar el finançament del militarisme i poder dedicar alguna cosa dels nostres diners a fins socialment útils i transformadors.

Pots recolzar-te en aquest detallat tutorial que t'informarà de tots els passos a seguir: https://www.grupotortuga.com/como-se-hace-la-objecion-fiscal-al

Després de realitzar la teva declaració:

Envia una carta al Ministeri d'Hisenda (postal o mail certificat o mitjançant oficina pública d'enviaments) anunciant que has fet Objecció Fiscal a la Despesa Militar i explicant els teus motius. Acompanya el comprovant del teu ingrés a l'organització que has triat com a destí alternatiu. Guarda còpia de tot.

Els col·lectius antimilitaristes ens recorden que és molt important que escribes al teu grup d'objecció fiscal més pròxim dient que has fet Objecció Fiscal a la Despesa Militar perquè el teu acte pugui participar d'una campanya que és col·lectiva.

Més info http://www.grupotortuga.com/campana-de-objecion-fiscal-al,305

Pot algú ajudar-me quan no sàpiga com fer Objecció Fiscal a la Despesa Militar? Pots contactar amb el grup Antimilitarista Tortuga:

Tortuga@nodo50.org

 

https://cgt.org.es/panel/objecionfiscal/