CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

No deixis que s’aprofitin de tu. Lluita pels teus drets i el teu futur!

Dilluns, 21 maig, 2012

El passat dimarts dia 15 de maig es va tenir lloc una assemblea general conjunta de PAS i PDI de la Universitat Autònoma de Barcelona que es va pronunciar per un seguit de mobilitzacions per tal d’oposar-se a les mesures d’ajustament, les retallades, els acomiadaments i la no renovació de contractes que planteja l’Equip de Govern sortint. Alguns dels actes previstos en aquestes mobilitzacions són:

- 21 de maig, assemblea/concentració al Rectorat en relació a la reunió prevista de la Comissió de Personal Acadèmic en la qual es pretén aprovar l'aplicació del Pla d'Ajust del PDI, es a dir la llista dels recursos docents a amortitzar pel curs 2012-2013 per a cadascun dels departaments, eufemisme sota el qual s'hi amaga la no renovació de contractes i la supressió de varis centenars de places de professors i professores.

- 22 de Maig, jornada de vaga de tot l'ensenyament públic: Escoles Bressol, Primària, Secundària, Universitats, .....

Davant la greu situació actual,

1) demanem que s’ajorni la convocatòria d’aquesta Comissió de Personal Acadèmic fins que s’hagi constituït el nou Equip de Govern de la Universitat.

2) demanem una explicació sobre quina serà la seva posició davant el Pla d'Ajust del PDI a les persones que formen part de la Comissió de Personal Acadèmic i que es presenten en els equips de dues de les candidatures al Rectorat, i concretament al Dr. Jordi Barbé, Degà de la Facultat de Biociències i membre de la candidatura del Dr. Ferran Sancho, i al Dr. Rafael Rebollo , Director del Departament de Ciència Política i Dret Públic i membre de la candidatura de la Dra. Marga Arboix. Així mateix, cal no oblidar que aquesta és una iniciativa de l’Equip de Govern actual, del qual encara forma part la Dra. Montserrat Farell, Vicerectora de Política Acadèmica i membre de la candidatura del Dr. Ferran Sancho. La resta d’integrants de la Comissió els trobareu aquí.

3) demanem també a totes les persones que formen part d´aquesta Comissió que es pronunciïn clarament sobre la raó de la conveniència de l'ordre del dia del proper dilluns i sobre les mesures que pretén aprovar.

Estem davant d'un intent d'aprovació in extremis, i sense cap legitimitat, d'un Pla d'Ajust que hipoteca el marge de maniobra i les decisions que pugui prendre i impulsar lliurement el nou Equip de Govern que surti de les eleccions a Rector o Rectora, així com davant una temptativa de política de fets consumats que no té en compte les molt millorables vies d'expressió democràtica de la comunitat universitària, desatenent tant el Claustre (amb acords que desautoritzen les línies d'acció de l'Equip de Govern sortint) com la propera elecció a Rector o Rectora.

La secció sindical CGT-UAB vol expressar la seva repulsa a aquest darrer intent d'imposar unes polítiques alienes als interessos de la nostra universitat, així com la seva adhesió a les jornades de lluita del 21 i del 22 de maig i crida a tots els treballadors i treballadores de la UAB, PDI, PAS i estudiants a participar-hi.

TALLEM EL PAS A LA UNIVERSITAT ELITISTA I MERCANTIL QUE VOLEN IMPOSAR!

DEFENSEM UNA UNIVERSITAT PÚBLICA I DE QUALITAT AL SERVEI DEL POBLE!

NO ALS ACOMIADAMENTS DE PERSONAL!

NO A LES RETALLADES!

NO A LA PUJADA DE TAXES!

LLUITA PELS TEUS DRETS!

Secció Sindical de la CGT-UAB

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció