CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

No hi ha guerra a la Síria del Nord! El dia de la invasió turca, al carrer!

Dimecres, 24 juliol, 2019

dxevzjiw0aa0rsj.jpg

Fa set anys va començar una revolució a Rojava que canviaria radicalment la vida de milions de persones. Els kurds es van alliberar de la dictadura del règim d'Assad i van començar a organitzar-se en consells, comunes i cooperatives autogestionades. En particular, l'organització autònoma de dones es va convertir en el motor de la revolució social. En el transcurs de la lluita contra l'estat islàmic, es va desenvolupar un projecte únic, multi ètnic i multi religiós, que avui garanteix la coexistència pacífica de milions de kurds, àrabs i cristians. La Federació Democràtica del Nord-est de Síria és un exemple únic de la visió d'un Mitjà Orient pacífic i democràtic i, per tant, sempre ha estat una espina per als poders regionals i els estats imperialistes.

En els últims dies i setmanes, les amenaces contra la Federació Democràtica del Nord-est de Síria han assolit un nou nivell. Els tancs i l'artilleria estan esperant a la frontera turca, els avions de combat F16 estan llestos per arrencar el vol i l'exèrcit turc d'ocupació s'està preparant per a acabar amb la Federació Demòcrata. Al seu pas, desenes de milers de membres de bandes islamites marxaran cap a Rojava i el nord-est de Síria. El que això significa és el que veiem tots els dies a Afrin, el territori ocupat per Turquia: assassinats, violació, tortura i l'expulsió de la població local. Una nova guerra enfonsaria a Síria i al Mitjà Orient en un caos renovat i conduiria a centenars de milers de persones a fugir de les tropes turques i els seus mercenaris islamites.

Però si el govern turc i els seus sequaços esperen que les seves fantasies d'extermini es converteixin en realitat, no han tingut en compte la resistència de les unitats de defensa populars i de les dones (YPJ / YPG) i, especialment, la resistència de les persones del nord i l'est de Síria. Aquells que han derrotat a l'estat islàmic mitjançant el sacrifici de milers de màrtirs i la valenta resistència de la població defensaran les àrees autònomes contra una invasió turca.

Tots hem de fer la nostra part i complir amb la nostra responsabilitat de defensar aquesta revolució! La cooperació militar, econòmica i diplomàtica entre Turquia, els Estats Units, l'OTAN i els països europeus deu ser exposada i atacada políticament. No hi ha suport per a Erdogan, el seu règim ni la seva guerra! No hi ha subministrament d'armes ni ajuda política o financera per a la política d'extermini de Turquia!

Si els moviments democràtics decideixen incloure el tema en l'agenda: en els mitjans de comunicació, als carrers, a les fàbriques, a les empreses i a les aules, podem desenvolupar una força comuna contra els plans de guerra de Turquia. Hem de construir una resistència política permanent capaç d'impedir la cooperació amb el feixisme turc als nostres països.

Si arriba el dia X, el començament d'una invasió turca: surt als carrers, pren mesures, ocupa, interromp i bloqueja! Mostra als responsables a les oficines governamentals i a la seu de l'empresa el que pensa de la seva guerra! Junts podem detenir la guerra d'agressió de Turquia! Cap guerra contra el nord de Síria! La revolució al nord-est de Síria vencerà, destruirem el feixisme !

Comunicat del Comitè de Resistència Internacionalista-CRI

arton13047-1e013.jpg