CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

No hi haurà vaga d’autobusos a Barcelona durant la visita del Papa després que TMB la considerés il·legal

Divendres, 29 octubre, 2010

CGT ha desconvocat la vaga d'autobusos contra la visita del Papa després que TMB la considerés il·legal per basar-se en motius polítics i no laborals. Segons el portaveu de la secció sindical de CGT als Autobusos de TMB, Josep Garganté, la llei impedeix als treballadors protestar per motius que els poden afectar fora de l'empresa i això els converteix en "mers instruments" de TMB.

El sindicat CGT va lliurar la convocatòria de vaga el passat 20 d’octubre al Departament de Treball argumentat que l’aturada perseguia l’objectiu de denunciar la despesa de la visita del pontífex. Una setmana després, la direcció de TMB va presentar una demanda als jutjats per considerar-la il·legal ja que no estava motivada per raons laborals. En conseqüència, es va iniciar un tràmit previ de conciliació amb els convocants de la vaga. La mediació estava prevista aquest divendres a la Conselleria de Treball de la Generalitat, i la CGT ha aprofitat per realitzar una roda de premsa comunicant la retirada de la convocatòria de vaga.

En la demanda presentada als jutjats socials de la ciutat, la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona reclamava que es declarés il·legal la petició de la vaga d'autobusos convocada per la CGT “contra la despesa de diners públics” en la propera visita del papa Benet XVI a Barcelona. La demanda de l'empresa es basa en què “la convocatòria obeeix motius polítics que no tenen res a veure amb TMB”

Segons Garganté, el sindicat ja s'imaginava que la vaga seria il·legalitzada i ha qualificat la llei de “injusta i restrictiva”. El representant de la CGT ha denunciat que la llei impedeix als treballadors solidaritzar-se amb vagues d'altres sectors laborals o protestar per motius extralaborals que poden afectar-los. No obstant això, ha animat els catalans a "demostrar el seu rebuig" a la visita del Papa, a qui ha acusat de "homòfob" i de "misogin".

>>> Comunicat de la CGT d'Autobusos TMB

Front a la il·legalització de la vaga d’autobusos de TMB contra la despesa de diner públic per la visita del Papa

Tal i com sospitàvem, la convocatòria de vaga a autobusos de TMB contra la despesa de diner públic per a la visita del Papa i contra la seva ideologia masclista i homofòbica, està destinada a ser il·legalitzada.

Així ho demana TMB, amb Assumpta Escarp com a Presidenta, a l’escrit que ens ha fet arribar el Departament de Treball:

"A la vista de la mencionada convocatoria se evidencia con absoluta claridad que nos encontramos ante una huelga que se convoca por motivos totalmente ajenos a la Empresa y a los intereses profesionales de los trabajadores de la misma. En este sentido, debe preguntarse ¿Cuál es el interés profesional de los trabajadores de TB que defiende una huelga que se convoca para presionar a terceros ajenos a la Empresa (Gobierno estatal, Generalitat de Catalunya y Ayuntamiento de Barcelona), por motivos que nada tienen que ver con TB (la visita del Papa a la ciudad de Barcelona) y que la finalidad que persigue según reconocen expresamente los convocantes es de marcado carácter político y que no guarda relación alguna ni directa, ni indirectamente con TB y sus trabajadores (denunciar el gasto de las Administraciones Públicas que a su criterio supone la visita del Papa y denunciar la ideologia del Papa y de la jerarquía católica)?"

I la propia Direcció de TMB contesta a la seva pregunta: “Ninguno

Segons recorda la Direcció de TMB:

"El artículo 11a) del decreto 17/77 establece que la huelga es ilegal cuando se inicie o se sostenga por motivos políticos o con cualquier otra finalidad ajena al interés profesional de los trabajadores afectados".

D’aquesta manera, la secció sindical de la CGT d’autobusos de TMB posa en evidencia que l’actual legislació en relació al dret de vaga és summament injusta i restrictiva, ja que deixa als treballadors/es com a mers instruments de treball que poden decidir mobilitzar-se només per qüestions internes d’on treballen, però que no tenen cap dret per mobilitzar-se per raons solidaries o a favor o en contra de la causa que creguin convenient.

La CGT d’autobusos de TMB seguim creient que és una vergonya que es destinin mil·lions de diners públics per la visita del Papa, amb tot el que aquest personatge i la seva jerarquia, finançats per l’Estat, representen i han representant com a repressors del poble, de les dones i dels gais i lesbianes.

La Direcció de TMB i l’Alcalde Hereu poden estar contents, la llei defensa que els treballadors/es d’autobusos de TMB no puguem protestar fent vaga contra el Papa. Nosaltres acatem aquesta llei i, per tant, la vaga no es realitzarà, però no per això deixarem de denunciar aquesta llei públicament i ens sumarem amb tots els catalans i catalanes que durant els dies previs i el mateix dia 7 de novembre rebutjaran tot el que significa la visita del Papa.

Secció Sindical CGT Autobusos TMB

29 d'octubre de 2010


www.btvnoticies.cat