CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

No som herois/heroïnes, som professionals

Dijous, 18 juny, 2020

images-3.jpg

Agraïm els aplaudiments que tots els dies ens ha brindat la ciutadania a les 20h, però això no soluciona la situació de precarització dels nostres llocs de treball.

En roda de premsa, el vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonés, la portaveu Mertixell Budó i la consellera de Salut, Alba Vergés han explicat les gratificacions, per a tot el personal que treballa en sanitat, aniran dels 350 als 1.300 euros en una única paga a rebre aquest agost, en funció de la categoria professional i l'exposició a la malaltia. Els treballadors de residències rebran una paga estàndard de 900 euros.

En aquesta paga no estan reconeguts ni els gestors d'Emergències de la central del 061 ni els TES (Tècnics d'emergències Sanitàries), tant del propi SEM com del personal subrogat.

Durant els primers 21 dies de la pandèmia del COVID19, la central de coordinació hem arribat a atendre 52.000 crides per dia quan la mitjana establerta per a aquests dies era d'unes 10.000 crides. Això comporta no sols l'entrada de més dites sinó també de l'entrada de reclamacions, seguiments, enviaments de recursos i activació d'altres serveis paral·lels i tot això sense reforços. Personal atenent sense parar reclamacions de dispnees severes a les quals no arribava el recurs o no s'havien valorat encara, o que simplement seguien en cua en una altra línia esperant que fossin atesos.

Per part dels tècnics, unitats sense EPIs, precarietat en cada servei i un sense parar de serveis als quals fer front.

Però segons Vostès no som Sanitaris, això sí en els certificats expedits per a la mobilitat de la plantilla, aquí sí que ho posen en gran “SERVEI BÀSIC I ESSENCIAL PER A LA CIUTADANIA EN L'ÀMBIT DE L'ATENCIÓ SANITÀRIA”.

images-3.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció