CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

No volem que decideixin per nosaltres. Nosaltres parim, nosaltres decidim!!

Dimecres, 23 setembre, 2009

jpg_VAL.jpg

És el mateix lema de fa 30 anys, 30 anys lluitant pel mateix, això demostra el poc en compte que ens té aquest sistema patriarcal i opressiu que segueix veient-nos com objectes d'usar i guardar. Amb el pèndol de la nova llei sobre els nostres caps, ens plou de tots els estaments: jutges, mèdics, fiscals, església…. TOTS (que no TOTES) opinen: objecció de consciència i al·legacions a la vida latent, tot els val per a seguir oprimint-nos i fer del nostre cos el seu criadero, amb tot el que això comporta: culpabilització de les dones que volem decidir lliurement si volem ser mares o no i perpetuació del seu sistema capitalista. No cal oblidar que l'avortament és l'última opció a la qual ens acollim, amb el que això suposa. Qui no ho hagi hagut de fer, mai sabrà el que se sent… Per això, seguirem dient que és el nostre cos i nosaltres decidim.

Des de CGT considerem que la nova llei millora tot just la situació actual de la IVE:

- El termini de 14 setmanes és curt, alhora que segueix posant límit a la lliure decisió de la dona, establint una forta tutela de l'Estat.

- Tot just parla de finançament públic, no especificant els circuits d'atenció i burocratitzant certs requisits per a la intervenció.

- Tampoc regula l'objecció de consciència en els centres públics, deixant la porta oberta perquè la IVE s'hagi de seguir fent en centres privats.

- Quant al personal sanitari, segueix amb les mateixes inseguretats, agreujades per algun supòsit més.

- Esmenta genèricament, com solen ser les lleis, les bases sobre les quals hauria de sustentar-se aquesta llei: formació, tant per a professionals com per a ciutadans/nes i anticoncepció.

- No fa esment per res a les dones immigrants, col·lectiu molt important en les taxes d'avortament de l'estat, més ara amb la reforma de la llei d'estrangeria en la qual se'ls van a restringir drets sanitaris.

Per tot això, nosaltres seguirem EXIGINT:

- lliure elecció, sense sobres ni períodes de reflexió

- igualtat territorial i gratuïtat en tot l'Estat

- anticoncepció finançada com qualsevol altre medicament

- educació afectiva sexual en els currículums escolars

- formació específica per als/les professionals sanitaris

- seguretat jurídica tant per a les dones que decideixen interrompre el seu embaràs com per als professionals que ho realitzen

NO DEIXIS QUE DECIDEIXIN PER TU

EL DRET A NO AVORTAR JA EXISTEIX, QUE EXISTEIXI EL DRET A FER-HO

Secretaria de la Dona Comitè Confederal CGT


>>> Per a més informació aneu a la Taula comparativa entre la legislació actual i l'avantprojecte de llei sobre l'avortament que està a punt d'entrar a discussió en el Parlament espanyol:

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article28015