CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

No volem que decideixin per nosaltres. Nosaltres parim, nosaltres decidim!!

Dimecres, 23 setembre, 2009
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

jpg_VAL.jpg

És el mateix lema de fa 30 anys, 30 anys lluitant pel mateix, això demostra el poc en compte que ens té aquest sistema patriarcal i opressiu que segueix veient-nos com objectes d'usar i guardar. Amb el pèndol de la nova llei sobre els nostres caps, ens plou de tots els estaments: jutges, mèdics, fiscals, església…. TOTS (que no TOTES) opinen: objecció de consciència i al·legacions a la vida latent, tot els val per a seguir oprimint-nos i fer del nostre cos el seu criadero, amb tot el que això comporta: culpabilització de les dones que volem decidir lliurement si volem ser mares o no i perpetuació del seu sistema capitalista. No cal oblidar que l'avortament és l'última opció a la qual ens acollim, amb el que això suposa. Qui no ho hagi hagut de fer, mai sabrà el que se sent… Per això, seguirem dient que és el nostre cos i nosaltres decidim.

Des de CGT considerem que la nova llei millora tot just la situació actual de la IVE:

- El termini de 14 setmanes és curt, alhora que segueix posant límit a la lliure decisió de la dona, establint una forta tutela de l'Estat.

- Tot just parla de finançament públic, no especificant els circuits d'atenció i burocratitzant certs requisits per a la intervenció.

- Tampoc regula l'objecció de consciència en els centres públics, deixant la porta oberta perquè la IVE s'hagi de seguir fent en centres privats.

- Quant al personal sanitari, segueix amb les mateixes inseguretats, agreujades per algun supòsit més.

- Esmenta genèricament, com solen ser les lleis, les bases sobre les quals hauria de sustentar-se aquesta llei: formació, tant per a professionals com per a ciutadans/nes i anticoncepció.

- No fa esment per res a les dones immigrants, col·lectiu molt important en les taxes d'avortament de l'estat, més ara amb la reforma de la llei d'estrangeria en la qual se'ls van a restringir drets sanitaris.

Per tot això, nosaltres seguirem EXIGINT:

- lliure elecció, sense sobres ni períodes de reflexió

- igualtat territorial i gratuïtat en tot l'Estat

- anticoncepció finançada com qualsevol altre medicament

- educació afectiva sexual en els currículums escolars

- formació específica per als/les professionals sanitaris

- seguretat jurídica tant per a les dones que decideixen interrompre el seu embaràs com per als professionals que ho realitzen

NO DEIXIS QUE DECIDEIXIN PER TU

EL DRET A NO AVORTAR JA EXISTEIX, QUE EXISTEIXI EL DRET A FER-HO

Secretaria de la Dona Comitè Confederal CGT


>>> Per a més informació aneu a la Taula comparativa entre la legislació actual i l'avantprojecte de llei sobre l'avortament que està a punt d'entrar a discussió en el Parlament espanyol:

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article28015

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció