CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nomenament d’un interventor extern a la UAB: atemptat contra tots els principis de l’autonomia universitària

Dimarts, 31 gener, 2012

Davant les notícies que la Secretaria General d’Universitats, conjuntament amb membres del Consell Social de la UAB, han habilitat el nomenament d’un interventor extern a la UAB per tal que apliqui les retallades, la CGT de la UAB vol fer extensives les següents consideracions:

1) El nomenament d’un interventor extern (figura que actualment no té encaix legal) no té cap justificació en la situació econòmica de la universitat. Es produeix en el marc de l’intent d’aplicar un programa de retallades abans que la comunitat universitària es pugui pronunciar sobre el mateix, i en front del qual hi ha d’altres alternatives, tal com són les defensades des de CGT.

2) Aquesta actuació sense precedents en la història de la universitat pública en període democràtic atempta contra tots els principis de l’autonomia universitària, esdevenint un veritable cop d’estat a la mateixa.

3) S’ha de produir amb efectes immediats la dimissió de la presidenta del Consell Social, Alicia Granados, i de tots els membres d’aquest òrgan que hagin participat en la gestació d’aquesta operació.

4) D’igual manera, demanem la dimissió immediata de la Rectora, del seu equip de Govern i del Gerent, tant per la manca de suport de la comunitat universitaria a les seves polítiques, com per la seva connivència en l’auto-cop i per la seva incompetència en gestionar la situació.

5) Qualsevol candidatura a les eleccions de rector que no denunciï clarament aquesta situació i s’aprofiti d’una aplicació de les retallades “externament”, per poder-se presentar com a no copartícep en la seva aplicació, ha de ser considerada part implicada d’aquesta operació.

6) Cridem a la convocatòria de tots els òrgans de representació d’aquesta universitat per pronunciar-se sobre el que és un atemptat sense parió contra la universitat.

Secció Sindical de la CGT Universitat Autònoma de Barcelona

http://cgtuab.wordpress.com/