CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nomenaments d’agost, més improvisació

Dijous, 28 agost, 2008

Des de la CGT de Ponent portem molt temps denunciant la improvisació que regna al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya. L'acte de nomenaments d'agost és una clara mostra.


Aquest estiu un nombrós grup de mestres i professors han vist com perdien el seu lloc de treball com a conseqüència de la manca de previsió entre la contractació d'interins i l'oferta d'oposicions. La convocatòria massiva de places d'oposicions que havia de solucionar el problema dels interins, pel Departament, està ocasionant nous problemes als treballadors. El curs passat, molts companys van veure com havien d'anar a treballar lluny de casa, malgrat tenir un bon número a la borsa d'interins. Aquest curs, alguns dels que tenien contracte per dos anys, veuen com han de canviar de lloc de treball, amb les conseqüències negatives pels mestres i porfessors afectats i pels seus respectius centres.

Des de la CGT portem molts anys reivindicant unes oposicions restringides que donessin resposta real a la problemàtica dels interins i substituts, que ja s'han utilitzat en altres temps. El Departament ens continua enlluernant amb els milers i milers de places convocades deixant de banda el tracte personal que mereixen els mestres i professors que porten anys i anys donant mostres de professionalitat als centres on han estat destinats.

Malgrat tot, el Departament d'Educació continuarà venent les excel·lències de la seva proposta de Llei d'Educació, que el curs passat va ser rebutjada majoritàriament pel professorat. Aquest curs haurem de tornar a alçar la nostra veu contra la política neoliberal del Departament. Només la participació activa dels mestres i professors pot aturar el despotisme amb el que està actuant.

VINE A LA CGT!

Federació d'Ensenyament de CGT Ponent

Av. Catalunya 2 8è, 25002 Lleida