CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Només CGT s’oposa a la segregació de mercaderies de Renfe

Dijous, 21 juliol, 2011

En la reunió del 18 de juliol, l'empresa va donar per conclòs el període de consultes que estableix l'article 44 de l'ET per a la segregació de les mercaderies de RENFE. Al final la majoria del Comitè General d'Empresa NO S'OPOSA A LA SEGREGACIÓ: Semaf i UGT perquè ja van votar a favor de la segregació en el Consell d'Administració de Renfe, i CCOO i SF avalen la creació de les filials i se sumen a les tesis dels altres dos sindicats.

Uns perquè van de la mà amb el govern, i altres perquè diran que per ser una imposició governamental no es pot fer res més que exigir garanties per als treballadors que segreguen forçosament. No estan en la línia de CGT, ja que entenem que ÉS POSSIBLE FER LES DUES COSES, ja que una és conseqüència de l'altra. Primer combatre la divisió de RENFE i si no ho aconseguim, lluitar per mantenir l'ocupació pública i les mateixes condicions laborals per a tots els treballadors i treballadores, amb independència de la filial de RENFE en la qual treballin.

CGT es va manifestar TOTALMENT EN CONTRA DE LA SEGREGACIÓ i va presentar un escrit amb les manifestacions que us adjuntem, ja que la empresa i la resta de sindicats es van negar a que es figurés en l'acta manifestació de part. Per això, CGT NO VA SIGNAR L'ACTA DE LA REUNIÓ. A més, CGT presentarà un informe Contradictori a la decisió empresarial i actuarà sindical i jurídicament contra la creació de les filials.

Que l'empresa faci una acta al seu antull i benefici, ho podem entendre, encara que no ho compartim ja que conculca greument drets fonamentals de llibertat sindical i Llibertat d'Expressió, però el que NO PODEM ENTENDRE és que la resta dels membres del Comitè General doni suport a la Direcció en la confecció de l'acta, negant-se a que s'incorporin les manifestacions d'una part, ajudant a realitzar l'acta més favorable possible per als objectius empresarials. Només cal llegir-la.

Però el més greu de tot és que Semaf, CCOO, UGT i SF no recullen en acta SEVA NEGATIVA EXPRESSA a la segregació , deixant una expressió prou ambigua "sense perjudici de les legacions presentades", al que caldrà preguntar per què no s'adjunten? per què no recullen la seva negativa? i a canvi de què estan disposats a trossejar Renfe? És significatiu que quan s'acosta un moment negociador important per al futur, coincideixi sempre amb la publicació de places d'ingrés a l'empresa.

Finalment, des de CGT ens posem a disposició de tots i totes les treballadores afectades pel desmantellament.

Sindicat Federal Ferroviari de la CGT

www.sff-cgt.org/