CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

”Només es pot sortir de la crisi treballant més i guanyant menys”, declara Díaz Ferrán, president de la patronal CEOE

Divendres, 15 octubre, 2010

Davant tan solemne declaració de principis, només ens queda preguntar... On cal treure's el Carnet d'esclau?, "senyor" Díaz Ferrán. O seguir en la lluita fins a acabar amb aquests subjectes i les seves idees.


En declaracions als mitjans realitzades el dijous 14 d'octubre, abans de participar en un acte organitzat per l'organització de joves empresaris CEAJE, Díaz Ferrán ha insistit en que no es pot treballar com es fa actualment.

Segons va argumentar, al principi de la democràcia es treballaven 48 hores setmanals, que han passat a ser 40 oficials, però de les quals, en realitat, només són efectives 38 hores. Així, el patró de patrons entén que "és impossible estar treballant 38 hores i pensar que es sortirà de la crisi".

De la mateixa manera, considera que és "imprescindible" guanyar menys. "Els treballadors han de saber que per a mantenir el seu lloc de treball, el producte o el servei que surti de la seva empresa ha de ser competitiu. Si no s'augmenta la productivitat i si no es tenen els costos salarials adequats, l'empresa acaba tancant i aquest treballador que vol cobrar més al final no acaba cobrant més que l'atur", ha assegurat.

A més, Díaz Ferrán ha explicat que "els empresaris ja estan guanyant menys, i fins i tot hi ha molts que ja estan perdent", però estan "disposats" a complir l'acord sobre negociació col·lectiva en vigor fins a 2013, que preveu increments salarials no superiors al 1%.

Dit això, Díaz Ferrán ha demanat als sindicats que "es posin les piles" i "compleixin" aquest acord de negociació col·lectiva. "El que cal fer és complir el que s'ha signat, això està clar", ha afegit, per a acabar dient que "quan es va signar l'acord ja se sabia el que anava a passar".

Font: Agències. Extret de Kaos en la Red