CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nosaltres també estàvem al Parlament. Nota d’urgència de CGT Catalunya davant la condemna de 8 companys/es de lluita

Dimarts, 17 març, 2015

Nosaltres també estàvem al Parlament.
Nota d’urgència per la condemna de 8 companys/es de lluita.

Cada dia es fa més evident que no cal que els presidents ni els ministres vesteixin de militar per estar en una dictadura. Els darrers dies el Senat ha aprovat les reformes del Codi Penal i de la Llei de Seguretat Ciutadana (Llei Mordassa). Avui, la repressió ha pujat un altre esgraó amb la sentència del Tribunal Suprem que revisa l’absolució inicial de 8 de les encasades per les protestes davant del Parlament de Catalunya (Aturem el Parlament) del dia 15 de juny de 2011 i les condemna a 3 anys de presó.

Caldrà llegir amb deteniment la sentència (que podeu trobar aquí). No obstant, en una valoració d’urgència, volem manifestar:

- La revocació de l’absolució respon a una iniciativa de la Fiscalia, del Parlament de Catalunya, de la Generalitat de Catalunya i de l’associació d’extrema dreta Manos Limpias. Quan els fets parlen per si sols, les paraules sobren.

- El recurs a l’absolució inicial buscava perseguir la mobilització social en contra unes retallades i uns canvis legislatius adreçats a afavorir els interessos de les grans corporacions privades que especulen cada dia amb la nostra vida.

- Tot apunta que novament el Tribunal Suprem s’ha plegat a les pressions del poder polític tot mostrant que és una fal•làcia la separació de poders que tant pregona el liberalisme.

Fem una crida a la nostra afiliació i al conjunt de la població a seguir totes les convocatòries dirigides a deixar sense efecte aquest nou cop repressiu que ens ataca a totes i a tots. Cal impedir els empresonaments, però també cal assenyalar sense embuts als i les responsables d’aquesta situació, que ocupen cadires al Parlament i a la Generalitat. Que recordin que no ho oblidem i que davant seu tenen un poble viu, dinàmic i organitzat. Només així evitarem que aquesta situació es torni a repetir.

Mentrestant, tota la solidaritat cap a les persones repressaliades i tornem a dir de manera clara, inequívoca i ben forta que nosaltres també estàvem al Parlament, i que ho tornaríem a fer.

Barcelona, 17 de març de 2015.

Secretariat Permanent de la Confederació General del Treball (CGT) de Catalunya.

Més informació:

- ABOUT.ME CGT CATALUNYA

Attached documents