CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nota a la sentència contra MARELLI Espanya interposada per la CGT

Dijous, 10 desembre, 2020
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

El passat dia 1 de desembre el Jutjat social núm.1 de Sabadell es pronunciava contra Marelli Espanya SAU, demandada per la CGT, anul·lant el ERTO que la multinacional pretenia imposar contra 500 treballadors/es de la seva factoria de Barberà del Vallès.

Les negociacions van acabar sense acord. La supèrbia, la intransigència dels representants de l'empresa i la determinació de la Secció Sindical de CGT, que lidera el Comitè d'Empresa, van contribuir a formar la unitat sindical (CGT, COBAS, CCOO, UGT) que va tancar el pas a les increïbles pretensions de la gerència: solapar ERTOs sense justificar la seva necessitat i rebaixar dràsticament les condicions econòmiques de la plantilla.

Ara, la Sentència judicial, liquida els deliris empresarials i qüestiona els “acords” aconseguits en les factories de Llinars i Santpedor on van abusar de la feblesa sindical d'aquests centres.

La Part dispositiva de la jutgesa Ana Torres posa de manifest dues coses a nivell legal que, sovint, es donen per intranscendents:

• Que les empreses han d'aportar l'informació necessària per a justificar
les mesures que proposen i aquesta ha de ser comprensible per a la
Comissió Negociadora i, per tant, per a les persones treballadores.
• Que la llei actual no contempla els ERTE “ad cautelam”, és a dir, en
previsió del que pugui ocórrer. Han de donar-se les causes i justificar la
fi de l'afectació.

Però el més important d'aquesta victòria obrera no és el seu desenllaç judicial. En temps de submissió i acceptació de les raons empresarials, quan EROS i ERTOs se succeeixen sense resistència, els fets, tossuts, ens vénen a mostrar de nou un camí conegut: valentia, unió, lluita. Vells valors que subsisteixen entre la classe obrera i que serveixen per a parar els peus de molts pocavergonyes, com ens ha demostrat la gent de Marelli.

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció