CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nota de premsa de CGT Barcelona sobre la reunió del 6 de juliol amb CCOO i el Ministeri de Treball

Dimecres, 7 juliol, 2010

CCOO I EL MINISTERI DE TREBALL DISCREPEN SOBRE ELS LOCALS SINDICALS DE VIA LAIETANA DE BARCELONA

El dimarts 6 de Juliol a la tarda-nit s'ha celebrat una reunió en la Delegació de Govern de Barcelona a la qual han assistit per part del Ministeri de Treball Leandro Gonzalez, Sotssecretari del Ministeri de Treball i Immigració, representants a Barcelona del Ministeri del Treball, CCOO i CGT de Barcelona.

Hem assistit a un acte veritablement lamentable per a la credibilitat de CCOO. S'ha esfondrat el castell en l'aire que estava construint sobre els locals sindicals de Via Laietana a Barcelona. La seva pretensió d'apropiar-se del vestíbul de Via Laietana s'emparava en una inexistent cessió de patrimoni per part del Ministeri. Ahir la CGT, ha confirmat que els espais comuns no poden ser cedits ja que són d'ús comú com fins a ara i mentre convivíem amb UGT així havia estat. Per tant la intenció de CCOO de fer creure que CGT li estava usurpant un dret no podrà tornar a ser utilitzada. Els espais que té cedits són els 50 metres que ha tapiat i on es troben situats els comptadors d'aigua i llum de l'edifici continuant impedint l'accés de CGT als mateixos. Després de sortir-los malament aquesta estratagema, CCOO ha canviat de tàctica i han passat d'exigir a mendigar un acord. Segons el Ministeri, es consideren serveis comunitaris tots aquells espais que proporcionin a l'edifici serveis essencials com aigua i llum, accessos, pàrquings, calderes, montacàrregues, escales, salons d'actes, etc.

El Secretari General de CCOO a Catalunya ha informat a la seva afiliació (i no sabem si també als mitjans de comunicació) mitjançant un correu electrònic sobre la controvèrsia amb CGT respecte dels locals sindicals de Via Laietana 16 i 18 a Barcelona i les seves intencions d'apropiar-se de tot l'edifici sindical. Entre altres falsedats, diu que la CGT està negociant la seva ubicació en altres locals. Des de la CGT hem de dir que en cap moment hem tingut cap proposta per part del Ministeri perquè canviem la nostra seu i neguem cap tipus de negociació excepte les que CCOO pugui elucubrar en les seves notes de premsa. El Ministeri, també ha desmentit en la reunió la seva intenció de fer una cessió total de l'edifici sindical a CCOO.

La CGT no anem a compartir un vestíbul amb qui té els accessos a l'escala tapiats i només vol la utilització de l'entrada per a provocar la sortida de CGT dels locals sindicals, important-los únicament que es visualitzi en la Via Laietana 16-18 els logotips de CCOO pertot arreu, quedant l'entrada de CGT com una illa.

La CGT no ho hem tingut mai fàcil en els temes de patrimoni sindical, encara que seguirem resistint tant les decisions arbitràries del Ministeri de Treball com l'egoisme acaparador per part de CCOO, que es considera amo i senyor dels edificis sindicals de Via Laietana. Però té un problema, els irreductibles anarcosindicalistes de la CGT, a pesar de la pressió i de les amenaces de fer-nos fora del nostre local sindical on estem fa més de 20 anys. Seguirem resistint i no passaran.

Federació Local CGT Barcelona


Comunicat de la Federació Local de CGT Barcelona als afiliats i afiliades

A TOTS/ES ELS/LES AFILIATS/DES

Ahir, dimarts 6 de Juliol a la tarda-nit se celebrava una reunió en la Delegació de Govern de Barcelona a la qual van assistir per part del Ministeri de Treball Leandro González, Sotssecretari del Ministeri de Treball i Immigració, representants a Barcelona del Ministeri del Treball, CCOO i membres del SP d'aquesta Federació Local.

Queda clar, després de la nota de premsa emesa per CCOO, que vam estar en dues reunions molt diferents per diferents motius:

1. Assistim a un acte veritablement lamentable per a la credibilitat de CCOO i del Ministeri de Treball.

2. S'ha desmuntat la pretensió legal que esgrimia CCOO per a poder entrar per la porta del nostre edifici, el ministeri de Treball ens comunica que mai es poden cedir espais comuns (vestíbuls, escales, ascensors, sales d'actes, etc…) pel que els 50 metres als quals es fa esment en el paper de cessió són els del magatzem tapiats i en poder ja de CCOO.

3. Amb aquesta certificació CCOO passa d'exigir a mendigar-nos un acord per a poder entrar pel numero 18.

Amb tot l'exposat anteriorment queda clar que per a nosaltres comença ara la negociació i no anem a permetre, tal com deixa escrit CCOO en la seva nota de premsa, que ens imposin cap tipus d'acord basat en la retirada de les il·legalitats comeses fins a ara, digui's gàbia, tapiar accessos d'usos comuns de subministrament, etc…

Des d'aquesta Federació Local hem de dir que en cap moment hem tingut cap proposta per part del Ministeri perquè canviem la nostra seu i neguem cap tipus de negociació excepte les que CCOO pugui elucubrar en les seves notes de premsa. El Ministeri, també ha desmentit en la reunió la seva intenció de fer una cessió total de l'edifici.

La CGT no anem a compartir un vestíbul amb qui té els accessos a l'escala tapiats i només vol la utilització de l'entrada per a provocar la sortida de CGT dels locals sindicals, important-los únicament que es visualitzi en la Via Laietana 16-18 els logotips de CCOO per tot arreu, quedant l'entrada de CGT com una illa.

La CGT no ho hem tingut mai fàcil en els temes de patrimoni sindical, encara que seguirem resistint tant les decisions arbitràries del Ministeri de Treball com l'egoisme acaparador per part de CCOO, que es considera amo i senyor dels edificis sindicals de Via Laietana.

Com els esdeveniments s'estan precipitant, us sol·licitem la màxima atenció a tots els comunicats i crides que en aquests 2 pròxims dies realitzarem en cas d'haver d'actuar amb celeritat en previsió del dilluns dia 12.

Com sempre agrair-vos a tots/es la vostra militància i assistència i donar les gràcies, especialment, als company/es de les altres territorials per les seves mostres de solidaritat en tots els actes en defensa del patrimoni.

RESISTIREM!!!!! NO PASSARAN!!!!!

SP de la Federació Local CGT Barcelona

Attached documents