CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nota de premsa de CGT Terrassa davant la sortida de Laura Riera de la presó de Brians I

Divendres, 20 agost, 2010

Nota de premsa de CGT Terrassa davant la sortida de presó de Laura Riera i sobre la seva criminalització.

En primer lloc, volem denunciar la criminalització a que esta essent sotmesa la nostra companya i afiliada Laura Riera. En primer lloc ha estat traslladada de la presó de Wad Rass a la presó de Brians I per tal de que la Laura no es sentís acompanyada en la seva sortida i no tingués el recolzament dels companys i companyes que durant tant de temps han lluitat per la seva llibertat des de fora de la presó.

D'altra banda en un comunicat fet públic aquest matí, l'Audiència Nacional ha prohibit l'acte de benvinguda per "enaltiment del terrorisme". Denunciem l'enèsima reculada democràtica i el caràcter antidemocràtic d'un estament jurídic que ja ha quedat força retratat últimament. Neguen una benvinguda simbòlica a una persona injustament empresonada per evitar el rebombori mediàtic i social. Sobren els qualificatius.

La CGT de Terrassa reafirma el seu compromís en la lluita contra la repressió indiscriminada que l'Estat espanyol aplica als dissidents polítics, del corrupte sistema capitalista i monàrquic.

Volem expressar el nostre més ferm rebuig a la dispersió de presos polítics, la tortura i la humiliació situacions, totes elles, que ha patit la nostra companya Laura Riera.

Volem denunciar també la cultura del terror que l'estat espanyol vol imposar a moviments socials, sindicats i partits polítics alternatius i combatius per aconseguir callar tot moviment, real i contundent, d'oposició al sistema capitalista i a l'ordre territorial imposat per l'estat espanyol. La llei antiterrorista està esdevenint, des de fa ja molts anys, una eina perillossíssima que atempta contra els més elementals drets humans i, utilitzada molt alegrement, contra les persones que, des de l'esquerra, proposen l'abolició del sistema capitalista per mitjans pacífics.

Entenem el dret d'autodeterminació i la llibertat s'expressió i del pràctica política i social com a elements indispensables de la suposada "democràcia" burgesa, que ella mateixa no és capaç d'assumir. Mentre hi han grups d'extrema dreta que actuen impunement, i de manera funcional al sistema, les presons s'omplen de lluitadors i lluitadores socials honestes.

Reiterem la nostra benvinguda a la Laura i animem a tot aquells afiliades i afiliats a acompanyar-nos en aquesta data tan esperada.

CGT Terrassa

Recordeu:

A partir de les 8:00 h. (hora aproximada) del matí a la presó de Brians I de Barcelona. Acte de benvinguda organitzat per Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT).

A les 19 h. a la Pça. del Raspall de Barcelona (barri de Gràcia), o­n es farà un brindis per la seva “llibertat” organitzat per Rescat.


El jutge prohibeix l'homenatge a Laura Riera per “enaltiment del terrorisme”

El magistrat ordena a la Conselleria d'Interior de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil que adoptin les mesures necessàries per fer efectiva la prohibició

El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz ha decidit prohibir l'acte d'homenatge, previst per aquest dissabte a Barcelona, per celebrar l'alliberament de Laura Riera, col·laboradora del comando Barcelona d'ETA, en considerar que la seva celebració suposaria un“ enaltiment del terrorisme”.

El magistrat, que ha adoptat aquesta decisió a instàncies de la Fiscalia i de Dignitat i Justícia , ordena a la Conselleria d'Interior de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil que adoptin les mesures necessàries per fer efectiva la prohibició i evitar que es cometin fets delictius que “comporten” enaltiment a persones o organitzacions terroristes.

Segons el jutge, amb aquest acte convocat durant les festes alternatives del barri barceloní de Gràcia, també es pretenia retre homenatge a les etarres Dolors López Resina i Marina Bernardó, que actualment compleixen condemna a França també per col·laboració amb banda armada.

Laura Riera va ser detinguda l'agost de 2001 juntament amb altres catalans acusats de col·laborar amb el comando Barcelona d'ETA, una part del qual havia estat desmantellat al gener, després dels assassinats d'Ernest Lluch, un regidor del PP de Sant Adrià de Besos i un altre de Viladecavalls. Riera va ser acusada d'haver col·laborat amb els etarres facilitant matrícules de cotxes des de l'Ajuntament de Terrassa, on havia treballat. Una d'aquestes matrícules hauria estat la del regidor de Viladecavalls Francisco Cano Consuegra, que va morir per una bomba instal·lada al seu vehicle.

Tanmateix, el vehicle amb què anava Consuegra no era el que sortia en la llista que s'atribuïa a Riera. Els membres del comando van assegurar durant el judici que havien extret les dades per als atemptats d'internet i de vigilàncies que havien fet ells mateixos. Finalment, per tant, va ser condemnada a nou anys de presó per col·laboració amb ETA –ella va afirmar durant el judici que no sabia que les dades eren per a l'organització terrorista—, però va ser absolta de l'assassinat de Cano Consuegra.

Ara surt en llibertat quan fa exactament nou anys que va ser detinguda, en compliment íntegre de la pena, sense període de llibertat condicional, com està establert per la llei per als casos relacionats amb el terrorisme.

Notícia publicada al diari Avui, 20 d'agost de 2010

http://avui.elpunt.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/208745-el-jutge-prohibeix-lhomenatge-a-laura-riera-per-enaltiment-del-terrorisme.html


Comunicat de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa

Ara més que mai: BENVINGUDA LAURA !

Davant de les informacions recollides a l’auto del jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, i la il·legalització per part d’aquest dels actes de benvinguda a la nostra companya Laura Riera, Solidaritat Antirepressiva de Terrassa davant de les informacions recollides a l’auto del jutge de l’Audiència Nacional Pablo Ruz, i la il·legalització per part d’aquest dels actes de benvinguda a la nostra companya Laura Riera, volem manifestar:

- La benvinguda a la nostra companya de lluita Laura, segrestada durant 9 anys per l’Estat Espanyol és un reconeixement a ella com a persona, amiga i militant dels moviments socials de Terrassa.

- Condemnem la campanya de criminalització engegada per la dreta espanyolista i la manipulació que han fet del cas el mitjans de comunicació: recordem que va ser la mateixa Audiència Nacional qui la va absoldre del fet delictiu per el qual se li imputava col·laboració.

- La única prova amb la qual va ser condemnada la Laura era una declaració autoinculpatòria signada després de 5 dies de aïllament i sota tortura. La denuncia per tortures va ser acceptada a tràmit per el tribunal d’Estrasburg, que encara no ha estat resolta.

- Reafirmem tot l’exposat en el comunicat i tornem a denunciar públicament, al igual que Amnistia Internacional i altres organismes internacionals, la vulneració de drets que suposa el període d’incomunicació, i l’existència de la tortura al Estat Espanyol.

Per últim, considerem que cap tribunal té la legitimitat per prohibir-nos donar la benvinguda a la nostra companya de lluita i amiga Laura.

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa

http://sat-terrassa.cat/


I com a recordatori sobre l'absolució de Laura Riera de l'acusació de col·laborar o participar en l'assassinat del regidor del PP Francisco Cano per part del comando Barcelona d'ETA, podeu llegir a Kaos en la Red la notícia d'Europa Press sobre el tema del 4 de novembre de 2004:

La Audiencia Nacional absuelve a dos colaboradores del "comando
Barcelona" de ETA del asesinato del edil del PP Cano

www.kaosenlared.net/noticia/audiencia-nacional-absuelve-laura-riera-zigor-redonda

O la notícia publicada al diari La Vanguardia el 3 de novembre de 2004 sobre l'absolució de Laura Riera en el cas que comentem:

La Audiencia Nacional absuelve a Riera y Larredonda del asesinato del concejal Cano

http://hemeroteca.lavanguardia.es/preview/2004/11/03/pagina-24/33676753/pdf.html