CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nota de premsa de la Federació Local de CGT Sabadell en relació als casos de corrupció a l’ajuntament

Dimarts, 4 desembre, 2012

Des de la Federació Local de CGT Sabadell volem expressar la nostra profunda indignació davant els casos de corrupció descoberts la setmana passada a l'Ajuntament de Sabadell.

La gestió de l'alcalde i del l'equip de govern des de que van entrar al poder s'ha caracteritzat per l'amiguisme i l'autoritarisme. L'alcalde Bustos s'ha dedicat sistemàticament a muntar consorcis de dubtosa utilitat publica per col·locar els seus familiars i socis comercials. La seva actitud cap a la ciutat sempre s'ha caracteritzat per un tracte de favor cap a les entitats que li donen suport incondicional i una voluntat de marginar (o criminalitzar) aquells que no combregaven amb el seu estil de governar la ciutat.

Es per això que no creiem pertinent concedir el benefici de la presumpció d'innocència en un consistori que compta amb un llarg historial de practiques irregulars, conegudes i denunciades repetidament des de molts sectors de la ciutat.

Aquest sindicat ha pogut comprovar el talant de l'alcalde i l'equip de govern en els conflictes que les nostres seccions sindicals han tingut amb les direccions de les empreses SMATSA i SEMATSA, empreses privades que gestionen els serveis de neteja municipals. En aquests casos l'Ajuntament s'ha col·locat sempre al costat de la direcció de l'empresa prioritzant els seus tractes de favor i negocis amb l'empresa a la dignitat dels treballadors de la neteja i la qualitat del servei que aquests ofereixen a la ciutat, un servei tan important com es la neteja i la higiene.

Els casos descoberts la setmana passada s'afegeixen a una llarga llista de corrupteles i malversació de fons en que l'administració municipal ha col·locat desenes de milions d'euros en mans d'amics i familiars, malgastant els diners alhora que es retallava la despeses necessàries per protegir els treballadors expulsats dels seus llocs de treball en aquesta crisis i els ciutadans en risc d'exclusió social. L'actuació judicial només ha fet que confirmar l'existència de les xarxes de corrupció en que es mou l'ajuntament d'aquesta ciutat.

Es per això que des de la Federació Local de CGT Sabadell demanem la dimissió en ple de l'equip de govern municipal i de tots els càrrecs i regidors implicats. Demanem també la municipalització dels serveis públics externalitzats per l'ajuntament ja que s'ha comprovat la inviabilitat del model existent actualment.

CGT Sabadell

http://cgt-sabadell.blogspot.com.es/2012/12/comunicat-de-la-federacio-local-de-cgt.html

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció