CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nota de premsa de la secció sindical de CGT sobre l’ERO signat a Saint Gobain de l’Arboç del Penedès

Dimarts, 3 març, 2009

Des d'aquesta Secció Sindical volem posar en coneixement dels mitjans de comunicació els fets esdevinguts durant les converses prèvies a l'ERO i les negociacions dintre del període de consultes del mateix. Hem tingut des del principi una postura ferma davant aquest ERO, hem estat i som conscients que no tenim res que veure els treballadors en la creació d'aquesta “crisi”, per això li deixem clar a l'empresa des d'un principi la nostra postura.


Amb tot i això, davant la inconsciència Sindical, terrorisme Sindical, la falta de solidaritat obrera de la Secció Sindical d'UGT en el centre, la qual volia que el personal de més de 54 anys es veiés afectat per l'ERO, amb enganys propers a la Direcció d'una clausula de garantia la qual no els faria perdre diners a l'hora de la seva jubilació i inculcant pors entre la plantilla, que si aquests entraven a treballar realitzarien el treball nostre, etc…

Aquesta Secció Sindical d'UGT va realitzar un Referèndum del qual tenim coneixement en una de les reunions mantingudes amb la Direcció durant el període de consultes, li demanen una urna a la Direcció, el cens una sala que hauria d'estar custodiada pel cap de Torn i ens conviden a participar al referèndum a la Direcció i a les altres Seccions Sindicals (CGT i CCOO).

Sense donar crèdit al que esdevenia els vam respondre que CGT i CCOO “no sotmetrem a cap referèndum el futur de les pensions de cap treballador”, ja que és major el col·lectiu de menys de 54 anys i per la manca de coherència i legitimitat , ja que no ho havia acordat el Comitè de Treballadors i per tant era una maniobra de la Direcció avalada per la UGT, que com ja va manifestar en la Inspecció “ens falta informació, però el que diu l'empresa ja ens val”, patètic però cert.

A l'empresa li corria molta pressa la implantació de l'ERO, sol·licitava Assemblees, Referèndums i enviava cartes personalitzades amb el que oferia (el mai vist). Aguantant la pressió de la plantilla que va acudir a dipositar el seu vot més que coaccionat, alguns per ordre de la Direcció, altres per a defensar els seus drets, uns altres no volien votar perquè ho convocava una Secció Sindical i coneixent-los… s'autoproclamaren Presidents, Vocals, Secretaris de la “taula de consulta” (això desperta totes els dubtes), ja que ni CGT ni CCOO van voler ser partícips de tal cacicada.

Per fi, dos dies abans de la finalització del període de consultes i coincidint amb l'enterrament carnavalesc de la Sardina, sepultem les fal·làcies, enganys, demagògies i pors escampades per la UGT, mitjançant un acord entre la Direcció i la majoria del Comitè de Treballadors (CGT/CCOO), el qual supera amb escreix allò establert per l'Empresa i assumit per la UGT.

ACORD

1 . Acordem canviar la modalitat de torn total passant de 4.5 Torns a 4 Torns, sense excedent de cap tipus de personal, fixant el període vacacional d'estiu en 24 en contra dels 21 que teníem en el calendari per implantació de la Direcció. Assegurant per al segon semestre de l'any un cap de setmana al mes lliure per a tots els equips (Divendres, dissabte i diumenge).

2 . Una durada de l'ERO de 34 dies enfront dels 55 que plantejava l'empresa al principi ja que no contemplava la baixada de Torns.

3 . Complement del 90% en tots els conceptes dels dies d'ERO, inclosos els plusos de festius, dels 34 dies d'ERO 18 són festius.

4 . El 100% dels conceptes de venciment periòdic major al mes (Pagues Extres, plus vacances, retribucions variables…) i de l'aportació al Pla de Pensions Individual.

5 . Les revisions que es donin per l'aplicació del Conveni 2009, el qual estem negociant, no es veuran afectades per l'ERO.

6 . Queden exclosos de l'EROE tots aquells que en el moment de la signatura tinguin 54 o més anys (97 treballadors), així com el personal que no hagi generat prestació per atur (1 treballador). Es podran incloure de forma voluntària i amb la clausula de marres (Direcció/UGT), la clàusula de garantia.

7 . Els membres del Comitè d'Empresa a petició pròpia ens hem inclòs en l'ERO, però mantenint la condició d'interlocutors vàlids davant la Companyia.

8 . Reubicació dels nous equips de treball en tasques productives, assegurant d'aquesta manera que l'empresa no faci de les seves i aconsegueixi engegar massa instal·lacions.

9 . Clausula de garantia per als ERO que pogués presentar durant tot el 2009, que tindran les mateixes condicions que aquest. Els afectats per l'ERO són 150 menors de 54 anys i 45 més que s'han sumat voluntàriament amb més de 54 anys, de 247 de la Divisió Sekurit (Auto).

Sense més que aclarir i després del mal glop que suposa signar un Acord per a un ERO, després de sotmetre'l a les diferents Assemblees de Centre, rebeu una salutació fraternal de la Secció Sindical de CGT a Saint-Gobain de L´Arboç.

2 de març de 2009.