CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nota de premsa del Comitè d’Empresa de l’IMFE Mas Carandell davant el fet que set treballadors passin a formar part de la plantilla de l’Ajuntament de Reus

Divendres, 1 abril, 2011

DESIL·LUSIÓ I DESENGANY A LA PLANTILLA DE MAS CARANDELL

En els últims dies ens ha sorprès la informació que ens ha donat l’empresa que ha acordat passar una part de plantilla de l’IMFE Mas Carandell a l’Ajuntament de Reus, mesura que afecta a un total de set persones. Això s’ha anat gestant d’amagat i amb presses per no deixar lloc a la reacció de la plantilla ni a la representació sindical, per tal de poder-ho presentar en l'últim ple de l'ajuntament d'aquesta legislatura i a dos mesos de les eleccions municipals.

La plantilla de l’IMFE fa molts anys que demana formar part i equiparar-se a la plantilla de l’Ajuntament i per això s’han emprès diferents reivindicacions en el temps. Durant l’última negociació de conveni aquesta reivindicació va generar de nou conflicte i no es va obtenir cap alternativa.

La resposta que sempre se’ns ha donat és que això no es pot dur a terme per qüestions legals. Ara però amb els fets ja consumats, veiem que la nostra petició inicial no era tan desgavellada malgrat tots els arguments i negatives de l’empresa davant aquesta proposta, que semblava impossible de materialitzar tot i que ja existien experiències anteriors. Una solució que semblava que era del tot impossible quan es va presentar en la taula de negociació i que ara sí que és possible per una part de la plantilla, no es sap on han anat a parar les qüestions legals al·legades els anys anteriors.

Nosaltres ens alegrem per la sort d’aquests companys i companyes que veuran les seves condicions millorades en relació a la resta de plantilla de l’IMFE, no entenem però, que l’empresa hagi pres aquesta decisió que suposa un greuge comparatiu amb la resta de plantilla de l’IMFE i que sembla que no hi ha disposició d’ampliar el ventall.

No sembla tampoc lògic que als dos mesos de final d’una legislatura s’hagin de prendre mesures d’aquest tipus, sense donar la informació en veu alta i a cuita corrent. Entenem que per fer aquest traspàs s’hauria d’haver informat i consensuat amb el Comitè i la plantilla de l’IMFE.

Per tot això no ens queda més que felicitar i felicitar-nos ja que el que fa tants anys que demanem, si hi ha voluntat es pot fer (i els fets ho demostren) per tant, no anàvem tan desencaminats com ens deien, no?. Això ens reforça a continuar en aquesta línia d’unificar criteris en la gestió, tot esperant que la mirada dels qui manen sigui més justa i incorpori criteris d’igualtat i no discriminació en una plantilla que està en una relació molt desigual respecte a la plantilla de l’Ajuntament, i fins i tot entre la pròpia plantilla de l’IMFE.

Nosaltres demanem que no s’apliquin més criteris de discriminació entre una mateixa plantilla i que es plantegi que aquest traspàs a l’Ajuntament englobi a la resta de plantilla de l’IMFE Mas Carandell que es troba en les mateixes condicions laborals. Per això la plantilla de l’IMFE Mas Carandell valorarà la possibilitat d'emprendre les accions que es considerin oportunes.

COMITÈ IMFE MAS CARANDELL

* El comitè està format per 5 delegades de la CGT