CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nota de premsa del Comitè d’empresa de Mahle sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació d’extinció de contractes

Dijous, 5 febrer, 2009

El Comitè d’Empresa de MAHLE S.A., dedicada a la fabricació de components de motor, pistons per a l’auto, informa que el dimarts 03 de febrer de 2009, la Direcció de la mateixa ens ha fet entrega de l’informe d’Expedient de Regulació d’Ocupació d’extinció de contractes, que afecta a 250 treballadors, el 50 % de la plantilla.


La Direcció basa els seus arguments en la baixada de comandes dels clients degut a la crisi actual del sector de l’Automoció. També aprofita per reestructurar la plantilla al·legant que des de la matriu alemanya, estan reestructurant les Plantes a tota Europa i que la Planta de Vilanova pasarà de fer una producció de 8 milions de pistons al 2006 a 4 milions a partir del 2010, hagi o no crisi.

El Comitè d’Empresa va fer una proposta a la Direcció que consta de tres parts:

-La prejubilació dels treballadors de 55 anys en amunt.

-Posar un “banderín de enganche”(diners) per aquells que vulguin sortir voluntàriament.

-La resta de treballadors, assumir un Expedient de Regulació temporal.

Aquestes mesures es fan des del Comitè, assumint la situació de crisi que està patint el sector de l’auto.

El que no podem assumir, es la decisió de la destrucció de 250 llocs de treball argumentant les previsions dels pròxims anys, fins i tot les del 2013.

Exigim a la Direcció de MAHLE SA de Vilanova (amb majoria d’alemanys), treballar com és el seu deure, de portar més i nous projectes a la nostra planta per tenir una viabilitat real de futur i no dependre de només dos clients amb la perillositat que això comporta. La Direcció està aprofitant la actual situació del sector per deslocalitzar els productes que es fan a la planta de Vilanova argumentant que ja no es farà més, o bé que la competència els ha tret aquests productes.

Amb l’assemblea de treballadors que farem divendres dia 6 a les 12:00 h, decidirem el calendari d’accions i mobilitzacions que portarem a terme a partir d’ara.

Vilanova i la Geltrú a 03 de febrer de 2009