CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nota de Premsa: Informació de la campanya per la prohibició de la subcontractació de les activitats essencials de les empreses

Dilluns, 1 febrer, 2021

Convocatòria de premsa

Us convoquem a la roda de premsa dimecres 3 de febrer a les 11.30h al Col·lectiu Ronda (Barcelona) o via conferencia Jitsi, per informar-vos de la campanya per la prohibició de la subcontractació de les activitats essencials de les empreses. La campanya la promovem diferents col·lectius en lluita contra la precarietat laboral, fortament impactats per la subcontractació i la contractació fraudulenta de falsos autònoms. Us convoquem el col·lectiu de tècnics i tècniques subcontractats de Telefónica Movistar, Riders per drets, subcontractes de la SEAT, Sindicat SAD de cuidadores municipals, amb el suport del sindicats: COBAS, COS, IAC, CGT, CNT, SO, Enconstrucció.

Els col·lectius convocants hem començat a coordinar-nos per mobilitzar-nos conjuntament i ampliar el nombre de col·lectius implicats en la campanya per pressionar al govern de PSOE i Podemos perquè legislin contra la subcontractació generalitzada. La subcontractació és un dels mecanismes principals de precarització del mercat laboral, que afecta cada cop a més sectors. El PSOE es va comprometre a modificar l’Estatut per equiparar drets, PODEMOS prometia al seu programa electoral la prohibició de la subcontractació generalitzada. Exigim que el govern modifiqui l’article 42 de l’Estatut dels Treballadors per impedir que les empreses subcontractin les activitats i feines que són part essencial i estable del seu funcionament.

Participants:

  • Rosa Valdez de Residència Barceloneta.
  • Marc Espinosa Cubeles i Felipe Corredor Álvarez de Riders per Drets.
  • Aitzol Ruiz de Azua, de tècnics i tècniques subcontractats de Telefónica Movistar.
  • Edgar Alonso Palmeiro, Subcontractes
  • Ana Solà, treballadora del SAD i Plataforma en defensa dels serveis públics (PDSP)
  • Francesc Queralt, delegat del comitè empresa (Barcelona) de Telefónica Movistar

La roda de premsa es celebrarà Dimecres, 3 de febrer a les 11.30h al Col·lectiu Ronda, Sant Pere més alt, 59 bis.

Enllaç Jitsi per connectar-se via web: https://meet.jit.si/RodaDePremsaStopSubcontractaci%C3%B3