CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nota informativa sobre la negociació del Conveni XHUP ara SISCAT de Sanitat

Dilluns, 18 maig, 2015

NOTA INFORMATIVA SOBRE LA NEGOCIACIO DEL CONVENI XHUP ARA SISCAT

El mediador de la taula del conveni ha presentat una proposta amb la finalitat de segons ell desbloquejar les negociacions.

La proposta no és molt diferent a la que vénen presentant les patronals des de l'inici de les negociacions del Conveni. Les patronals deixen molt clar que no podran més diners sobre la taula que els derivats de l'augment del 3,6% de l'augment de tarifes.

La proposta és una versió modificada del I conveni sociosanitari, aquest conveni és signat per CCOO i UGT després de l'ampli rebuig dels treballadors dels hospitals i centres d'atenció primària al juny de 2013. Aquest Conveni recull totes les retallades que les patronals volien aplicar en tot el sector.

El mediador llança un ultimàtum a les organitzacions sindicals i patronals que com a molt tard el dimecres dia 13 de maig a les 18 hores es pronunciïn de si s'accepta o no s'accepta la proposta, per en funció del resultat procedir a convocar les parts per la signatura del text del Conveni, o bé a suspendre "sine die" les negociacions del conveni a temps més propicis.

Sembla ser que ens trobem davant la signatura de Conveni, les preguntes que ens fem són les següents:

1) Aquesta vegada no hi haurà referèndum ? On queda la submissió al que diguin
els treballadors tan utilitzats en els referèndums / xantatges dels últims anys ?

2) On han acabat les reivindicacions dels possibles signants de recuperar tot el
retingut durant els darrers 7 anys ?
La proposta recull que la recuperació salarial del VII Conveni de la XHUP a partir de maig de 2015, les DPOs seguiran sotmeses a equilibri pressupostari —impossible d’aconseguir en el PIUS—, se segueix penalitzant les baixes i com millores es contempla el permís d'Urgències, visita mèdica i diagnòstica.

El caramel perquè SATSE firmi (per no deixar sols els amics dels patrons) és la creació d'una comissió per estudiar el solapament, que no servirà per a res i una altra de classificació professional.

Seguirem informant.
Salut i rebel·lia !
Secció Sindical CGT Hospital Pius de Valls
Valls a 11 de maig de 2015

http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/nota-informativa-sobre-la-negociaci-del-conveni-xhup-ara-siscat-de-sanitat-comunicat-cgt-pius-valls?refhttp://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article11205

Més informació:

- TWITTER CGT HOSPITAL PIUS VALLS

- TWITTER CGT FESANCAT

- ABOUT.ME CGT FESANCAT

Attached documents