CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nota premsa Acampada Barcelona: Assemblea extraordinària 15G, iniciem el procés constituent

Dilluns, 16 gener, 2012

Nosaltres el poble, iniciem un procés constituent

Barcelona, 16 de gener, - L’Assemblea extraordinària d’ahir, 15 de gener, ha tornat a omplir plaça Catalunya amb un objectiu comú, redactar una nova constitució per la manca de legitimitat i legalitat de la Constitució espanyola de 1978, redactada sense mandat del poble per un parlament no democràtic. Tal com s’afirma al manifest (http://goo.gl/lZcI6), l’actual és “una constitució borbònica, incapaç de garantir els drets socials bàsics pel que fa a la feina, la salut, l’ensenyament, el benestar social, que no permet el dret a decidir en els assumptes públics a través de mecanismes de participació directa i vinculant, que consagra un règim arcaic no electe, presó de pobles als quals s'imposa la unitat sense el seu consentiment”. I que a més ha culminat en la reforma constitucional imposada pels poders financers actuant en contra de la voluntat de la ciutadania, amb la subjugació d’un poder polític que no ens representa.

Unes 300 persones han participat d’una assemblea centrada en el procés constituent, un projecte que va sorgir arran de la IV Trobada estatal del 15M del 26 i 27 de novembre de 2011 a Marinaleda. Amb la mirada posada en d’altres països en què el poble ha iniciat processos constituents com ara Islàndia o Xile, o d’altres acampades com les de Leipzig, Berlín o l’Àgora Roma en què també s’han iniciat processos constituents, s’ha presentat el Grup de treball Assemblea Ciutadana Constituent de Catalunya que participarà de les Asambleas Ciudadanas Constituyentes (http://constituyentes.wordpress.com) així com cada dia més entitats i assemblees d’arreu de l’estat que s’estan sumant al procés i discutint en assemblea com volem que sigui la nostra realitat.

En l’assemblea s’ha fet una crida a totes aquelles entitats ciutadanes, assemblees de barris, pobles i viles, comissions o persones que vulguin participar del procés constituent a integrar-se en el Grup de treball en la reunió preparatòria que tindrà lloc dimarts 17 de gener, a les 19h, a l’espai Aurea’s (c/Sardenya, 263, Barcelona).

A continuació s’ha obert un torn de preguntes en què s’han exposat alguns dubtes, i s’ha deixat ben clar que no es pretén fer una reforma constitucional, ni es vol legitimar en cap cas els polítics a fer una constitució o a debatre la que proposem, atès que aquest projecte és una constitució emanada del poble i per al poble.

Finalment en el micro obert s’han presentat algunes de les properes convocatòries i mobilitzacions d’aquest mes de gener:

Dimecres 18 a les 17.30h manifestació (de plaça Sant Jaume al Parlament) de treballadors públics organitzada pels sindicats en contra de les retallades.

Dimecres 25 de gener, a les 18.30h. II Assemblea de coordinació de lluites laborals a la Casa de la Solidaritat (Vistalegre, 15, Barcelona).

Dissabte 28 de gener, I Trobada de la sanitat catalana @trobadasanitat de totes les comissions de sanitat de Catalunya, estan convocades el dissabte 28 de gener al local Aurea’s (c/Sardenya, 263).

Dissabte 28 de gener, manifestació del Fòrum Social Català, coincidint amb el Fòrum de Davos.

Enllaços:

Streaming de l’Assemblea extraordinària del 15G http://bambuser.com/channel/peoplewitness.cat

Manifest “Nosaltres el poble” http://goo.gl/lZcI6

+ info:

constituents.catalunya@gmail.com

http://constituyentes.wordpress.com

https://n-1.cc/pg/groups/1050459/asambleas-ciudadanas-constituyentes/

https://www.facebook.com/constituyentes

@Redasambleas #constituyentes

Comissió Comunicació Acampada Bcn


>>> Per tal de situar el tema:

Assemblea Extraordinària 15M : Presentació del Grup de Treball pel Procés Constituent

El diumenge 15 de gener el recentment creat Grup de Treball pel Procés Constituent va convocar una Assemblea extraordinària per difondre la seva proposta.

Una proposta de començar a bastir, des de baix, des de la ciutadania, des de les assemblees a qualsevol àmbit, les Assemblees Ciutadanes Constituents, per iniciar el procés cap a una nova Constitució feta des del poble.

Reproduïm íntegrament el text de la convocatòria:

CONVOCATÒRIA D’ASSEMBLEA GENERAL EXTRAORDINÀRIA 15M

DIUMENGE 15 DE GENER, 17 H. PLAÇA DE CATALUNYA – BARCELONA

Dins del marc de la convocatòria mundial d’assemblees i manifestacions al voltant del 15 de Gener, el recentment constituït Grup de Treball pel Procés Constituent convoca aquesta assemblea per difondre la proposta nascuda el 17 de Desembre a Sevilla.

El 17 de Desembre ens varem trobar a Sevilla unes 150 persones del 15M d'Andalusia i d’altres indrets de l'Estat, per tal de reflexionar i buscar noves perspectives de treball.

Vam constatar que, malgrat existir nombroses iniciatives i lluites sectorials, ens mancava una perspectiva més general i unificadora, dins de la diversitat i pluralitat.

Veiem com les lluites i la gran combativitat s'estrellen contra el mur de les institucions. No hi ha cap resposta, constantment prenen mesures contra la inmensa majoria de la població i en preparen de noves i més lesives.

Pensem que cal obrir noves perspectives a les lluites, tot marcant un camí que permeti guanyar.

Si no diem amb claredat que dins d'aquest marc institucional no hi cap sortida ni possibilitat d'aconseguir cap satisfacció a les aspiracions populars, no diem la veritat, i seguirem malbaratant energies.

La conclusió a la qual hem arribat ens diu que no hi ha lloc pel reformisme, que cal plantejar la ruptura amb aquest marc institucional.

Per això comencem a bastir, des de baix, des de la ciutadania, des de les assemblees a qualsevol àmbit, les Assemblees Ciutadanes Constituents, per iniciar el procés cap a una nova Constitució feta des del poble.

El proper diumenge 15 de Gener, ens aplegarem totes i tots els que compartim la necessitat d'una sortida col.lectiva, cap a una democràcia radical i concreta, per començar a constituir el marc on trobin cabuda tots els anhels i esperances, per tal de posar-nos a treballar, també des de Catalunya, en aquest gran projecte alliberador de tota la ciutadania i els pobles de l'estat espanyol, que marqui el rumb que altres pobles poden seguir.

Ordre del dia

Presentació del Grup de Treball #constituyentes , Assemblees Ciutadanes Constituents

Micro obert

Attached documents