CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nou atracament a les pensions

Dimarts, 4 desembre, 2012

La Confederació General del Treball (CGT) denuncia que el Govern espanyol ha decretat, contra la pròpia llei-pacte sobre les pensions públiques, contra el sentit comú i contra la justícia més elemental, que les pensions perdin poder adquisitiu i que els gairebé 9 milions de persones pensionistes siguin, un cop més, maltractades econòmicament i social. Tot això el mateix dia que el govern de Rajoy decideix lliurar 18.000 milions d'euros públics a Bankia.

El govern del PP actualitzarà les pensions només l'1% de manera general i el 2% a les de menys quantia durant l'any 2013, mentre que la inflació anual al novembre de 2012, la que mesura la pujada de les pensions, ha estat del 2,9%, amb el que milions de pensionistes no es veuran compensats aquest any pel 1,9% restant.

El col·lectiu pensionista ha estat robat en gairebé 4.000 milions d'euros, entre els anys 2012 i 2013. Un col·lectiu on el 74%, és a dir gairebé 6,5 milions de persones, no arriben a percebre com pensió 800 euros al mes.

Un col·lectiu que, en l'actual situació d'emergència social, és el sustentador de gairebé 400.000 família. Un col·lectiu que en la immensa majoria dels casos, necessita ser cuidat i al qual també li han robat aquesta necessitat, ja que la Llei de Dependència s'ha vist seriosament retallada per dues vegades, una en els PGE 2012 i una altra per un reial decret.

CGT condemna la decisió del Govern per la qual roba a 9 milions de persones. Una decisió que ve dictada per la TroiKa europea (CE + BC + FMI) i que només respon a l’insaciable benefici privat dels poderosos, siguin fons d'inversió, capital financer comercial o interessos de grans corporacions.

Aquestes accions no només mereixen la condemna de la CGT, sinó també una renovada crida a la població a seguir amb la mobilització permanent en la defensa de tots els drets de les persones i contra les mesures antisocials.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents