CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nou calendari d’accions del Sector del Transport per Carretera i Urbà FETYC-CGT

Dijous, 14 novembre, 2013

Representants sindicals de la Confederació General del Treball, d'un total de 25 empreses del sector de tot l'estat espanyol, han participat en l'última reunió a nivell confederal que ha tingut lloc a Sevilla.

D'aquesta trobada han sortit, entre altres acords, la coordinació de totes les lluites, davant un pròxim cicle de retallades que ja es comença a veure en algunes empreses, com és el cas d'Autobusos Urbans de Saragossa (AUZSA), Transports Ciutat Comtal (TCC) de Pamplona, o Empresa Municipal de Transports de Madrid (EMT).

Les retallades econòmiques i de plantilla, completament inacceptables, perpetrats per les Direccions de les empreses de transport de viatgers, tant públiques com privades, coincidint amb el mal anomenat inici de la crisi, estan repercutint sobre els treballadors i treballadores del sector. Igualment, i amb la condició de no perdre els seus beneficis econòmics, estan reduint el servei que se li dóna la ciutadania i, el que és més greu, s'està invertint menys en la seguretat de les flotes (i dels viatgers i viatgeres). En paral·lel, els sindicats UGT i CC OO s'estan comportant, en moltes empreses com meres comparses de les patronals.

Davant aquesta situació, les seccions sindicals de CGT diuen no a les retallades i es mobilitzaran a tot l'estat. Així, el sector se solidaritza amb els/les treballadors/es de AUZSA, amb els/les 153 acomiadats/des i amb els companys i companyes que estan plantat cara a l'empresa i a l'ajuntament de Saragossa. També se solidaritza amb els/les companys/es de TCC dels autobusos de Pamplona, que anuncien vaga indefinida perquè l'empresa compleixi el conveni.

Així mateix, les seccions sindicals de la CGT se solidaritzen amb els/les companys/es de l'empresa d'autobusos Damas a Sevilla, sotmesos/es a persecució sindical des que es va crear la secció, alhora que celebren la sentència absolutòria d'un dels companys, conductor acomiadat, acusat per l'empresa injustament, amb el suport de CC OO i UGT.

El sector del transport per carretera i urbà és un dels que major creixement en afiliació està experimentant. Des de les diferents seccions anem a seguir donant suport i mobilitzant-nos per la readmissió dels/les companys/es, contra les retallades econòmiques, de plantilla i seguretat, amb tots els mitjans al nostre abast. I continuarem lluitant per un servei públic al que té dret tota la ciutadania.

FETYC-CGT

Contacte: Mercader Mercader60@hotmail.com
Coordinador Sector Transport per Carretera i Urbà FETYC-CGT

http://www.rojoynegro.info/articulo/acci%25C3%25B3n-sindical/cgt-se-planta-ante-los-recortes-el-sector-del-transporte-carretera-urbano-a