CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nou cas de repressió contra un activista dels moviments socials de Terrassa

Diumenge, 21 juliol, 2013

Cartell concentració

LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ! GIE DISSOLUCIÓ!

CONTINUA L'OFENSIVA JUDICIAL CONTRA MEMBRES DELS MOVIMENTS SOCIALS DE TERRASSA

El jutjat d'Instrucció 4 de Terrassa denega el recurs d'Incident de Nul·litat, obre judici oral i demana al Ministeri Fiscal que formuli escrit d'acusació contra un membre dels moviments socials denunciat per la policia municipal. Alhora amenaça amb ordenar la seva detenció si el dimarts 23 de juliol no es presenta al jutjat perquè li notifiquin l'acusació.

Antecedents immediats

(Extret del comunicat de maig del 2013: http://sat-terrassa.cat/campanyes/nou-judici-gie)

El fiscal va acusar, el passat mes de maig, d'un delicte de desordres públics, pel qual demana la pena d'un any de presó, a un membre dels moviments socials, per haver assistit a una concentració davant dels jutjats, i haver fet de portaveu del col·lectiu Solidaritat Antirepressiva de Terrassa durant la roda de premsa que s'hi va celebrar. I el jutjat d'instrucció 4, sense haver-li donat oportunitat a ell ni a la seva defensa a conèixer el procediment ni a poder declarar, volia finalitzar la instrucció i enviar-ho al jutjat penal per a la celebració del judici.

Davant d'aquesta situació el 17 de maig es va presentar un escrit demanant NUL·LITAT d'actes per vulneració del dret de fonamental defensa reconegut als art. 24.1 C.E. i art. 118 LECr., degut a les reiterades vulneracions del dret de defensa i la vulneració de la intervenció i del coneixement del procediment a l'imputat.

Origen del cas

(Extret del comunicat de juliol 2012: http://sat-terrassa.cat/archives/931)

L'origen es troba en l'agressió realitzada el maig del 2007 pel GIE (Grup d'Intervenció Especial de la policia municipal de Terrassa) contra una noia membre dels moviments socials quan sortia del Kasal Okupat i Autogestionat Joan Berney, conegut com a “Kasalet”. Es va interposar una denúncia contra els agents 153 i 272 per detenció il·legal, agressió, lesions i abús d’autoritat, que va ser acceptada pel Jutjat d’Instrucció 3 de Terrassa. Però la policia va posar diversos impediments als jutjats cada vegada que els agents eren citats a declarar i van aconseguir endarrerir el procés durant més de 3 anys. Finalment el 2 de setembre del 2010 els policies denunciats no van poder aplaçar més les citacions i van haver de declarar. Aquell dia Solidaritat Antirepressiva de Terrassa va convocar una concentració de protesta i una roda de premsa davant dels jutjats a la qual van assistir una vintena de persones i mitjans de comunicació.

Situació actual

Davant la notificació el passat 5 de juliol de la denegació del recurs d'incident de nul·litat, i l'amenaça de detenció, la defensa del company dels moviments socials de Terrassa ha decidit que el dia 23 de juliol es presentaran a jutjats per tal de que se li notifiqui l'escrit d'acusació del Ministeri Fiscal. Un cop notificat es prepararà l'escrit de defensa on, com a primer punt, es demanarà la nul·litat de tota la instrucció pels motius exposats anteriorment.

Cal recordar que aquest cas està estretament vinculat amb la campanya “Mònica Absolució, GIE dissolució!”, és més, hi té el seu origen ja que sorgeix a partir d'una concentració de denúncia feta el dia que els policies anaven a declarar acusats d'agredir-la i lesionar-la. I no deixa de ser sospitós, que ara, en plena campanya de denuncia del cas, arribin les notificacions judicials, justament el dia 5, l'endemà de la primera part del judici als policies i la Mònica, i que la citació sigui pel dia 23, l'endemà de la segona part del judici.

Crida a la solidaritat

El dimarts 23 de juliol, a les 12h del migdia, davant dels jutjats de Terrassa, convoquem una CONCENTRACIÓ SOLIDÀRIA i en suport al company denunciat per tal d'acompanyar-lo a recollir l'escrit d'acusació, denunciar la vulneració del dret a la llibertat d'expressió i la repressió als moviments socials, i exigir una vegada més la dissolució del GIE.

Prèviament, el 19 de juliol, es portarà terme un acte al Kasalet (c/Societat 4, Terrassa) amb la presentació del cas (20h) i sopar solidari (22h).

Solidaritat Antirepressiva de Terrassa – Acció Autònoma

https://www.facebook.com/notes/el-kasalet-terrassa/llibertat-dexpressi%C3%B3-gie-dissoluci%C3%B3-nou-cas-de-repressi%C3%B3/625760567455103