CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nou comunicat sobre la pretensió de la Diputació de Barcelona d’acomiadar la companya Idoia, de l’Escola de la Dona

Dimecres, 28 juny, 2017

NOU COMUNICAT SOBRE LA PRETENSIÓ DE LA DIPUTACIÓ DE TIRAR AL CARRER LA COMPANYA IDOIA DE L’ESCOLA DE LA DONA

Companyes, companys,

Com sabeu per un anterior comunicat i per la campanya que hem estat fent aquests dies a les xarxes socials, el lloc de treball de la nostra companya Idoia Pallarès Vinyoles de l’Escola de la Dona continua seriosament amenaçat. El diàleg que hem intentat mantenir sobre aquest tema amb la Corporació està atrapat en un cercle viciós: Primer Recursos Humans ens diu que si la Idoia apareix a l’ordenació acadèmica del proper curs no la fotran fora. Quan la direcció del centre –que sempre s’ha posicionat al costat de la companya, fet que volem remarcar– demostra de nou la necessitat del lloc de treball de la Idoia i sembla que el tema podria encarrilar-se, se li comunica verbalment a la treballadora que el 31 d’agost d’enguany se’n va al carrer, i apareix una convocatòria de borsa de dos llocs de treball a l’Escola de la Dona als quals ella està adscrita, però no hi pot optar. Davant d’això, la CGT demanem directament una trobada amb el responsable polític de l’Àrea d’Igualtat i Ciutadania en la qual se’ns diu de paraula que també hi serà Recursos Humans. Un cop arribem a la reunió ens trobem únicament, però, amb el polític i la seva assessora.

En aquesta reunió, la proposta d’en Antoni Garcia Acero, Diputat delegat d'Igualtat i Ciutadania, d’ERC, torna a ser la mateixa que ens havia fet Recursos Humans dies abans que la Idoia rebés la confirmació del seu acomiadament. Quan així li fem veure, fa una altra proposta que consisteix en l’oferta d’un contracte d’un any fins a veure què passa amb l’Escola de la Dona, ja que sembla que la volen reformular (n’estarem molt a l’aguait!). Nosaltres li fem saber no podem acceptar que una companya interina fins a provisió de plaça passi, en el millor dels casos, i per decisió de la pròpia Diputació, a tenir un només un contracte d’un any.

Una de les preguntes que hem fet a les reunions és: Per què de cop i volta a l’Escola de la Dona desapareix una plaça? No se’ns ha donat cap motiu convincent. Considerem que hem desmuntat per activa, per passiva i amb proves suficients “l’argument” inicial de l’empresa que el lloc l’ha d’ocupar una companya funcionària de carrera en excedència que ha demanat el seu retorn. Amb l’ordenació acadèmica s’ha vist que hi ha lloc per a les dues les quals, a més, són d’especialitats totalment diferents.

Tanmateix, segueix faltant una plaça. Al curs 2016-2017 hi ha 43 professores adscrites i al 2017-2018, tot i la inclusió de la companya en excedència, n’hi ha 42, n’ha desaparegut una. Per què? La resposta que ens donen ara és que les places no corresponen concretament als orgànics, sinó que pertanyen a la Diputació, en conjunt. Què vol dir això? Doncs, mireu, de moment preferim no especular, però cadascuna de vosaltres podeu treure les vostres pròpies conclusions al respecte.

CGT mantenim la convocatòria de concentració davant el Ple de demà perquè:

· Volem que la Idoia continuï essent interina fins a provisió de plaça

· Volem que l’Escola de la Dona, tant a nivell de claustre com d’alumnat, pugui seguir gaudint dels coneixements i el saber fer que ha demostrat la Idoia en el desenvolupament de la seva feina

· Volem deixar ben clar a la Diputació que no permetrem cap acomiadament de personal interí

· Volem deixar clar també que qualsevol futur canvi en l’Escola de la Dona no pot suposar cap pèrdua de continguts ni de professorat

La Corporació llença missatges confusos i contradictoris per a justificar el que és injustificable, i alguns, com la UGT, resulta que se’n fan ressò en els seus comunicats, hi atorguen veracitat i ho difonen com a informació pròpia. Però la gent que defensem que #LaIdoiaEsQueda ho tenim molt clar:

DIJOUS 29 DE JUNY A LES 11:30 SEREM A RAMBLA CATALUNYA AMB DIAGONAL PER FER-NOS SENTIR

DEFENSEM UNA ESCOLA DE LA DONA DE QUALITAT!

NI UN SOL ACOMIADAMENT DE PERSONAL INTERÍ!

SI ENS TOQUEN A UNA ENS TOQUEN A TOTES!

Secció Sindical de la CGT a la Diputació de Barcelona
https://cgtdiba.wordpress.com/
https://twitter.com/CGTDiba

cartellprecarietatdibamod-2.png

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció