CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Nou curs escolar 2009/2010: un nou atac contra l’ensenyament públic

Dijous, 22 octubre, 2009

El començament d’aquest nou curs escolar 2009/2010 ha confirmat, malauradament, les denúncies que les organitzacions sindicals sotasignades veníem realitzant a les darreries del curs passat i està suposant un important retrocés en la dotació de recursos als centres públics, la qual cosa sembra serioses dubtes sobre les intencions de la conselleria d’incrementar el seu finançament els propers anys.


USTEC-STEs, CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT i CGT denunciem públicament que el departament d’educació està realitzant una retallada de les plantilles dels centres públics, que deixa aquests en situació crítica per atendre les seves necessitats educatives.

Reiterem el nostre rebuig a aquesta retallada de recursos humans, que calculem en uns 1500 docents i que s’està realitzant, tot i l’increment de 24.000 alumnes, des de diverses vessants:

- Reducció de plantilles en els centres públics i serveis educatius, generalitzada en les diferents etapes del sistema educatiu.

- Congelació i/o minoració dels increments de plantilles en aquells centres que havien experimentat un creixement de grups d’escolarització.

- Retirada de les hores que disposaven els centres per substitucions de les reduccions de jornada, implantant les contractacions per 1/3 i 5/6 de jornada.

- Reducció del nombre d’aules d’acollida.

- Negativa a cobrir les substitucions de la reducció horària dels docents majors de 55 anys amb personal interí i substitut.

- Utilització d’hores extres i increments indeguts de les hores lectives del professorat.

Així mateix hem de denunciar altres tipus de mesures preses pel departament d’educació que van en detriment de la qualitat educativa, com ara l’eliminació dels programes d’innovació (punt edu, artic.), que busquen limitar el creixement de l’ensenyament públic, com ara la supressió de grups al batxillerat o que atempten, a més, contra la igualtat d’oportunitats i la possibilitat de conjuminar estudi i treball, com ara la supressió de batxillerats nocturns.

Un curs més, també hem de denunciar la pèssima gestió realitzada pel departament, perquè les plantilles no estaven complertes en el moment de començar el curs, cosa que ha provocat problemes importants en la preparació del curs i en general en el funcionament dels centres.

Les organitzacions sotasignades rebutgem i denunciem la política de precarització laboral de sectors del professorat que el departament està portant a terme, així com el procediment de nomenaments telemàtics que està utilitzant a tal efecte.

Un procediment que cal modificar per la seva opacitat i manca de transparència, per la manca d’unificació de criteris a tots els SSTT, per les contradiccions, errades i reclamacions que ha provocat, perquè s’ha prestat a l’arbitrarietat i al clientelisme i perquè en definitiva ha trencat els criteris pactats per a l’ordenació de la borsa de treball.

Les organitzacions sindicals sotasignades hem presentat al departament una proposta de negociació d’aquests temes i alguns altres, amb la idea d’encetar un procés de pressió que ens permeti anar recuperant i millorant els recursos perduts per part dels centres públics.
Encoratgem als centres a debatre en el claustre aquests temes i a informar i denunciar als consells escolars, a les ampes, i en general a tota la comunitat educativa com els està afectant aquesta política de retalls.

Convoquem al professorat a concentrar-se i manifestar davant el conseller el rebuig a la seva política:

CONCENTRACIÓ DILLUNS, 9 DE NOVEMBRE a partir de les 17,45 davant de L’AUDITORI DE BARCELONA, carrer Lepant 150, on Maragall entregarà els premis d’educació d’enguany.

Les organitzacions sindicals sotasignades fem una crida al professorat a assistir a les assemblees de zona i localitat i a decidir les mobilitzacions a portar a terme contra aquesta política.

Les organitzacions sindicals sotasignades esmerçarem tots els esforços al nostre abast, i fem una crida al conjunt de la comunitat educativa a mobilitzar-se en la defensa d’un ensenyament públic de qualitat.

EN DEFENSA DE L’ENSENYAMENT PÚBLIC i LA SEVA QUALITAT

- CONTRA LA RETALLADA DE PLANTILLES

- CONTRA L’INCREMENT DE RÀTIOS

- CONTRA EL TANCAMENT DE GRUPS

- CONTRA LA PRECARITZACIÓ LABORAL i PEL TREBALL ESTABLE

USTEC-STEs , CCOO, ASPEPC-SPS, FETE-UGT, CGT

Attached documents